eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia

A felügyelőség szerint nem indokolt az atomtemető engedélyének felülvizsgálata

A Dél-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség szerint nem indokolt az idén tavasszal elkészülő bátaapáti atomhulladék lerakó környezetvédelmi engedélyének felülvizsgálata.

A Dél-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség közleményben jelezte: szemlét tartottak a bátaapáti atomhulladék lerakó helyszínén, és az építtető cég szakembereivel közösen megállapították: nincs környezeti kockázat a tervezett lerakónál.

A tájékoztatás szerint a vízbeszivárgás mértékét a Pécsi Bányakapitányság vizsgálja, eredmény a jövő hét közepére várható.

A helyszíni szemlét és az ellenőrzést a környezetvédelmi tárca vezetője rendelte el azután, hogy a fideszes Illés Zoltán a beruházás felfüggesztését szorgalmazta.

Az ellenzéki politikus az Orosz Föderáció Nukleáris Központjának jelentésére hivatkozva azt mondta: a vájatok fúrásakor vízbefolyások keletkezhetnek, amelyekkel a felszínre kerülhet a radioaktív szennyezés, veszélyeztetve a természetet és a környéken lakók egészségét.

A földalatti lerakóban a Paksi Atomerőmű kis és közepes aktivitású radioaktív hulladékait helyezik majd el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×