eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

A kormányzati negyed szerződéseinek nyilvánosságra hozását követeli a Fidesz

A kormányzati negyed szerződéseinek nyilvánosságra hozását követeli a Fidesz. Balsai István, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője azt mondta: pontosan tudni szeretnék, mennyit költött a kormány a beruházásra.

A kormányzati negyed szerződéseinek nyilvánosságra hozását követeli a Fidesz - mondta az InfoRádiónak Balsai István. Az ellenzéki párt országgyűlési képviselője kiemelte: pontosan tudni szeretnék, mennyit költött a kormány a beruházásra, ezért hétfőn Gyurcsány Ferenc kormányfőnek, Kiss Péter kancellárminiszternek, és Veres János pénzügyminiszternek is levelet küldenek az ügyben.

Balsai István közölte: a kormány minden bizonnyal több mint nyolc milliárd forintot költött el arra, hogy a Nyugati pályaudvar mögött megvásárolja a MÁV Zrt. feleslegessé vált telkeit. Az "elpocsékolt összeg" nagyságáról különféle számok jelentek meg, ezért kell megtudni, hogy mit tartalmaz a szerződés - tette hozzá.

A Fidesz politikusa hangsúlyozta: egyebek mellett azt szeretnék tudni, hogyan pótolja a kormány azt a 30 milliárdos költségvetési bevételkiesést, amit a minisztériumi épületek eladásából terveztek.

A Fidesz tudni szeretné, igaz-e az a "horrorisztikus, képtelen elképzelés", miszerint a kabinet a beruházás leállítása után is eladná a kormányzati épületeket, majd azokat visszabérelné, ahogyan azt"Gyurcsány Ferenc know-how-ja alapján már megszokhattuk Balatonőszöd és a Szalay utca esetében" - emelte ki az ellenzéki képviselő.

Balsai István kiemelte: tudni szeretnék azt is, miért működik tovább 2,7 milliárdos költségvetéssel a projekt monitoring iroda az év végéig, ha leállt a fejlesztés.

"Nem a kormány dolga, hogy ingatlanbizniszekkel fecsérelje az adófizetők pénzét, majd a nyakán maradt telek hasznosításáról gondoskodjon" - közölte Balsai István.

A Fidesz felkéri a pénzügyminisztert: álljon a nyilvánosság elé, és "indokolja az adófizetők pénzének további pocsékolását a projekt iroda működtetésével" - mondta a politikus.

A kormányszóvivői iroda továbbra is úgy véli: semmilyen kár nem érte az adófizetőket, mert a telkeket egy állami cégtől, a MÁV-tól vásárolták meg, a pályáztatás és az előkészítő munkálatok révén pedig megépülhet Budapest új negyede.

Szombaton az MDF is feleslegesnek nevezte a beruházással összefüggő iroda működtetését, ezért a kormányzati negyed megépítéséről szóló rendelet hatályon kívül helyezését kezdeményezte.

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×