eur:
389.45
usd:
363.42
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Fidesz: Csőd fenyegeti a kórházakat

A Fidesz szerint a forráskivonás miatt csőd közeli helyzetbe kerültek a kórházak.

Az ellenzéki párt országgyűlési képviselője azt mondta: 2002 és 2006 között az egészségügyi kiadások mindössze 14-16 százalékkal, vagyis az inflációnál kisebb mértékben nőttek, ráadásul a kormány további 250 milliárd forintot akar kivonni az egészségügyből.

Pesti Imre úgy fogalmazott: eközben a kabinet több mint 100 milliárd forintot költött autókra, irodabútorokra és használhatatlan tanulmányokra.

A politikus szerint az egészségügyi reform legnagyobb vesztesei a szegények és a kórházak, hiszen a vizitdíj és a kórházi napidíj miatt az emberek 25-30 százaléka nem fordul orvoshoz, idő előtt távozik a kórházakból, vagy nem váltja ki a gyógyszert, míg az intézményeknek folyamatosan nő az adósságuk.

A kormányszóvivő szerint az ellenzéki politikus nyilatkozatával az Orbán-kormány pazarlásaira hívta fel a figyelmet.

Budai Bernadett azt mondta: Pesti Imrének orvosként pontosan tudnia kell, hogy szükség van a reformokra, mert az egészségügyi rendszerben évente több 10 milliárd forintot pazarolnak el, miközben nem javul az ellátás színvonala.

Az SZDSZ szerint kettősség figyelhető meg a Fidesz egészségügyi privatizációs politikájában - közölte Gusztos Péter, a párt frakcióvezető-helyettese.

A liberálisok aggódva figyelik a Fidesz országos politikusainak "harcos magántőke-ellenes retorikáját", amelyre utoljára az 1950-es években a kommunisták részéről volt példa, miközben a vezető ellenzéki párt önkormányzati politikusai gyakran pártolják a rosszul működő kórházak és szakrendelők működtetésének magánosítását - mondta a szabad demokrata politikus.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×