eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Írók és politikusok ünneplőben

"A demokrácia alapja a személy, a személyes szabadság, a személyes döntés, a személyes felelősség" - mondta Nádas Péter író a Népszabadság karácsonyi számában közölt interjúban.

Többek között Esterházy Péter, Nádas Péter, Spíró György, Parti Nagy Lajos és Háy János írásaival, interjúival jelent meg a Népszabadság ünnepi melléklete. Nádas Péter úgy fogalmazott a lapnak, hogy "a demokrácia alapja a személyes szabadság, a személyes döntés, a személyes felelősség". Egyúttal azt mérlegeli, hogy kell-e az írónak a mondatokon kívül mást is csinálnia.

Krasznahorkai László azt mondja magáról: "Én egy szabad és független művész vagyok. És ez az ország mindig rosszul tűrte a szabad és független alakokat - nem beszélve azokról, akik halkan beszélnek, márpedig én nagyon halkan beszélek".

A Magyar Nemzet a Fidesz elnökével készített interjút. Ebben Orbán Viktor azt mondta, hogy számára minden karácsony bátorítást ad, még egy keserű esztendő végén is. Az ünnep alkalom az önvizsgálatra is. A kereszténydemokrata táborhoz tartozó politikusoknak fel kell mérniük, vajon meg tudtak-e felelni a saját szigorúbb, önként vállalt mércéjüknek. Keresztényként vívtak-e a politikai csatákban?

Az ellenzéki politikus rámutatott: élesek voltak a csaták 2007-ben, "mégis úgy érzem, hogy sikerült ezt a próbát is kiállunk. Megőriztük munkánk erkölcsi fundamentumát: noha cselekedeteiket mélységesen elítéljük, nincs bennünk személyes gyűlölet ellenfeleink iránt".

Az index az RTL Klub Híradója alapján azt írja, hogy internetes árverésen értékesítik három bezárt fővárosi kórház használt műszereit. A börzét várhatóan a jövő év elején tartják. Az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet szerint már most nagy az érdeklődés, mivel így jóval olcsóbban, körülbelül fele áron jutnak eszközökhöz más kórházak. A befolyt pénzt a bezárt kórházak adósságállományának csökkentésére fordítják.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×