eur:
387.73
usd:
357.75
bux:
68180.99
2024. május 17. péntek Paszkál

Nem vehetett részt a karácsonyi ünnepségen, mert nem hisz Istenben

Nagy-Britannia egyik iskolájában nem engedélyezték a tanárok egy kilencéves fiúnak, hogy részt vegyen az osztálya karácsonyi ünnepségén, mert nem hisz Istenben.

Douglas Stewart ez év eleje óta marad el a hittanórákról, a szülei ugyanis kivették onnan. Mivel bevallottan nem vallásos, otthon kellett maradnia akkor is, amikor társai ajándékot kaptak karácsony alkalmából. Az iskola igazgatója szerint, aki nem hisz Istenben, az Krisztus születését sem ünnepelheti.

A szülők azonban nem értik a döntést, hiszen a kisfiú nem egyházi iskolába járt, csupán egy kicsiny falu állami oktatási intézményébe. Édesanyja elmondta azt is: bár a család nem vallásos, a karácsonyt ők is megünneplik otthon.

A szülők nem hagyták annyiban a dolgot, és utána érdeklődtek: hogyan is zajlott az ünnepség. Kiderült, hogy semmilyen vallási töltetet nem volt.

Címlapról ajánljuk
Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Ilyen merényletet csak mentálisan sérült emberek követnek el, de "táptalajként” mindenképpen kell alá egy egészségtelenül működő, megosztott "platformtársadalom”, amelyben a gyűlölködés elfogadottá vált – mondta az InfoRádió által megkérdezett szociálpszichológus.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×