eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Felfagyott utak - hatvannál több közúti balesethez hívták a tűzoltókat

Országszerte több mint hatvan közúti baleset műszaki mentéséhez hívták a tűzoltókat vasárnap délután négy óráig; a felfagyott utakon egész nap sok a koccanásos baleset - mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Halálos balesetről eddig nem érkezett jelentés, az esetek jórészt könnyebb személyi sérülésekkel jártak - mondta Dobson Tibor.

A szóvivő az időjárási viszonyokra utalva azt valószínűsítette, hogy sokkal több baleset és koccanás történt, ám azokhoz a tűzoltóktól nem kértek műszaki segítséget a károsultak, hanem autómentőt hívtak, vagy a gépkocsik feltehetőleg nem sérültek meg annyira, hogy azokat el kellett volna vontatni.

Az ónos ködszitálás miatt elsősorban az ország középső területein fagytak fel közutak. A legtöbb koccanás, árokba csúszás Pest, Fejér és Tolna megyében történt, de Vas és Veszprém megye területéről is több riasztás érkezett a tűzoltókhoz járművek kivontatásához.

A keleti országrészben viszonylag kevés a baleset - mondta a szóvivő, megemlítve, hogy az ütközések többsége mellék-, illetve főutakon történt.

Mivel még napokig marad a fagyos, hideg időjárás, így az országban továbbra is bárhol lehet számítani felfagyott, jeges utakra - figyelmeztetett az Országos Meteorológiai Szolgálat ügyeletese.

Tóth Tamás elmondta, hogy a Kárpát-medencét fagyos levegő ülte meg, a vastag, zárt felhőzetből bárhol az országban hószállingózásra vagy ónos ködszitálásra lehet számítani, ami az utakon balesetveszélyes felfagyásokat okozhat.

Közlése szerint lényeges változásra a következő napokban sem lehet számítani, de az ország nyugati, dél-nyugati részén néhány centiméter friss hó eshet.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×