eur:
387.81
usd:
357.7
bux:
68089.84
2024. május 17. péntek Paszkál

Balesetek miatt torlódás alakult ki az M7-esen

Egy tartálykocsi árokba borult és rövid idő alatt további öt baleset is történt az M7-es autópálya Székesfehérvár felé vezető oldalán az 50-es és a 65-ös kilométerszelvény között az ónos eső miatt vasárnap reggel, a térségben nagy a torlódás - közölte az Autópálya Rendőrség szóvivője.

Az eső szinte jégpályává változtatta a sztrádának ezt a szakaszát - mondta Lukács Anita.

Az 56-os kilométernél egy külföldi rendszámú, tejet szállító tartálykocsi csúszott az árokba, a gépjármű vezetője megsérült.

Az említett szakaszon több személyautó és kisbusz is összeütközött a jeges útpályán. Ezekben a balesetekben senki sem sérült meg - közölte a szóvivő.

Ónos eső és ködszitálás miatt csúszásveszélyre lehet számítani vasárnap az M3-as és az M7-es autópálya több szakaszán; a jégmentesítő szórógépek már dolgoznak - közölte az Autópályakezelő Zrt. ügyeletese.

A mínusz négy-öt fokos hidegben szinte bárhol lehet felfagyásokra számítani, annak ellenére is, hogy a közútkezelő megelőző szórást végez a sztrádákon - magyarázta Kiss Erzsébet.

Az ügyeletes fokozott óvatosságot kért az autósoktól. Közlése szerint eddig a Balaton, valamint Gödöllő és Gyöngyös térségéből jeleztek felfagyásokat.

Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×