eur:
387.31
usd:
357.02
bux:
68093.85
2024. május 17. péntek Paszkál

A gyermekeink virtuális élete

A gyermekekben tudatosítani kell: nem elég a számítógépen sportjátékokat játszaniuk, valódi mozgásra is szükségük van - figyelmeztetnek az orvosok.

A számítógépes játékok legújabb nemzedéke már sokkal több mozgást követel a használóitól, mint azok, amelyeket egy asztal előtt, egyetlen konzollal lehetett irányítani. Az orvosok azonban arra figyelmeztetnek: ez sem elegendő, a valódi sportot ez sem helyettesíti.

A fiataloknak napi egy óra intenzív mozgást ajánlanak a szakemberek, ilyenkor azonban nem a virtuális sportokra gondolnak.

Egy vizsgálattal pedig kimutatták: az aktív mozgást igénylő új generációs számítógépes játékok használata közben is csupán 2 százalékkal több energiát használnak el a játékosok, mint a számítógép előtt játszható régi fajtákkal.

A játék Nagy-Britanniában a karácsonyi ajándéklisták leggyakoribb szereplője. Sokan naponta több órát is játszanak ezekkel. Sokan rámutatnak: a számítógépes játékok használata és az elhízás, valamit a mozgásszegény életmód között szoros kapcsolat van.

Címlapról ajánljuk
Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×