eur:
387.69
usd:
357.55
bux:
68172.79
2024. május 17. péntek Paszkál

BKV: "Viszonylag olcsók" maradnak a bérletek

A BKV szerint nem csökkenti az utaslétszámot a tarifaemelés. A közlekedési társaság kommunikációs vezérigazgató-helyettese az InfoRádióban elmondta: arra számítanak, hogy jövőre csökken a cég vesztesége.

Regőczi Miklós úgy fogalmazott: nem számítanak az utaslétszám csökkenésére, mert a bérletek árai az emelés után is "viszonylag olcsónak mondhatók".

A Fővárosi Közgyűlés csütörtökön döntött arról, hogy jövőre átlagosan 13 százalékkal emelkednek a BKV tarifái. Egy menetjegy ára 270 forint lesz, de éjszaka 350 forintot kell fizetni érte a járműveken.

A felnőtt havi bérlet a jelenlegi 7.350 forintról 8.250-re emelkedik; a tanuló- és nyugdíjas bérletekért pedig 3.250 forintot kell fizetni.

A közgyűlés arról is határozott, hogy 2008-ban a tanulóbérlettel azonos áron kismama-bérletet vezetnek be. Megvizsgálják az SMS-jegy bevezetésének lehetőségét is.

Regőczi Miklós kérdésre válaszolva közölte: nem tartja valószínűnek, hogy jövőre év közben emelné tarifáit a társaság.

Hanganyag: Szabó Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×