eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

A pécsi közgyűlés a katonai lokátor ellen

Elfogadta az építési szabályozási terv módosítását a pécsi közgyűlés, hogy a város közigazgatási területén ne épülhessen katonai lokátor.

A rendkívüli ülésen jóváhagyott változtatás a folyamatban lévő ügyek esetében is alkalmazható, ami lehetőséget teremt arra, hogy ha a bíróság új eljárásra kötelezi a Honvédelmi Minisztériumot a Tubesre tervezett radar építésével összefüggésben, azt már meg tudják akadályozni.

A Honvédelmi Minisztérium alkotmányos szempontból aggályosnak nevezte a döntést és közölte: az illetékes közigazgatási hivatalhoz fordul jogorvoslatért.

A katonai beruházás ügyében a honvédelmi miniszter korábban már kiadta az építési engedélyt; ezt azonban több civil szervezet, valamint Pécs városa bírósági úton megtámadta.

Az ügy jelenleg a Legfelsőbb Bíróságon van, amely még nem hozott döntést a II. fokú építési engedély felfüggesztésének jogszerűségéről.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×