eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Medián: az emberek kétharmada támogatja a sztrájkot

A Miniszterelnöki Hivatal megbízásából készült Medián közvélemény-kutatás szerint a megkérdezettek 63 százaléka támogatja a sztrájkolókat. Korábban szintén a Medián a Liga Szakszervezetek felkérésére készített felmérést, ami hasonló eredményt hozott.

A Népszabadság azt írja, hogy november végén a Liga kérésére, most pedig a Miniszterelnöki Hivatal megbízásából készített közvélemény-kutatást a december közepére tervezett sztrájkról a Medián. A Liga december 17-től meghirdetett sztrájkját támogatók aránya mindkét felmérés szerint azonos, 63 százaléknyi, ami azt jelzi, hogy nagy valószínűséggel a kormánypártiak körében is jelentős a sztrájkolókat támogatók aránya. A legutóbbi felmérés szerint a megkérdezettek 57 százaléka vélte úgy, hogy a munkabeszüntetés képes arra, hogy a kormányt döntéseinek megváltoztatására késztesse.

A Magyar Nemzet értesülése szerint továbbra is óriási gondok vannak az Országos Mentőszolgálatnál, mivel a túlóra korlátozása miatt decemberben számos körzetben több szolgálatban nem tudják személyzettel ellátni az esetkocsikat, emiatt veszélyben van a betegellátás. Erről egy neve elhallgatását kérő mentőállomás-vezető nyilatkozott az újságnak, hozzátéve: "hozzájárultak ugyan ahhoz, hogy a szabadságok egy részét átvigyük 2008-ra, de mivel túlóra nem képződhet, ezért több helyen továbbra sem tudják a kritikus pillanatokban az esetkocsikat szolgálatba állítani". Vidéki mentők szerint az sem elképzelhetetlen, hogy akad olyan körzet, ahol ünnepnapokon vagy szilveszterkor nem lesz esetkocsi. Toma Lajos, a Mentődolgozók Önálló Szakszervezetének elnöke nem hallott arról, hogy bárki engedélyt adott volna arra, hogy a mentők a szabadságok egy részét átvigyék 2008-ra.

A Portfolio.hu interjút közöl Kopits Györggyel. A Monetáris Tanács tagja alapvetően pozitívan értékeli a Pénzügyminisztérium által kidolgozott költségvetési szabályrendszert. A szakértő kijelenti, hogy "a törvénykoncepció megfelel a jól tervezett szabályrendszerekkel szemben nemzetközileg elfogadott követelményeknek". Kopits György arról a hónapok óta húzódó vitáról, hogy a Törvényhozási Költségvetési Hivatal milyen formában, esetleg egy létező intézmény keretein belül jöjjön-e létre, leszögezi: "az intézménynek önálló arculattal kell rendelkeznie, ezért nem javasolt a beolvasztása más, már létező intézménybe, mint például az MNB-be, vagy az ÁSZ-ba."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Így függ össze az e-autó piac átalakulása és az ESG térnyerése

Így függ össze az e-autó piac átalakulása és az ESG térnyerése

Hívjuk bárhogy is, a fenntarthatósági, ESG tényezők mára elválaszthatatlan részeivé váltak a vállalati stratégiáknak. Ezen belül is fontos az e-autók térnyerése, ám e téren újabb paradigmaváltás következett be: a kínai e-autók immár a magyar piacon is tarolnak. De vajon az ázsiai cégek is ugyanolyan környezettudatosak ESG téren, mint nyugati versenytársaik? Miért szó szerint lényeges az ESG Lényegességi Jelentése, és mit jelent mindez egy környezettudatos cégvezető számára?

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×