eur:
388.97
usd:
363.35
bux:
68165.67
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Eldőlt, hogy mennyivel emelné árait a BKV

Az InfoRádió értesülése szerint elkészült a BKV végleges tarifaemelési javaslata, amelyet jövő hétfőn tárgyal a fővárosi kabinet, majd december 20-án a fővárosi közgyűlés.

A javaslat három lehetséges verziót tartalmaz: egy 10, egy 13 és egy 17 százalékos emelést, ám az InfoRádió úgy tudja, hogy az előterjesztés a 13 százalékos kompromisszumot javasolja elfogadni. Ez esetben a jegyár 270 forintra, a havi bérlet ára pedig 8.250 forintra nőne.

Nem fogadta el a Fővárosi Közgyűlés városüzemeltetési bizottsága a BKV jövő évi menetrendjét tartalmazó paraméterkönyv alapelveit.

A kormánypárti képviselők először leszavazták a fideszes Wintermantel Zsolt módosító indítványát, hogy utasítsák el az előterjesztést, és a társaságot kérjék fel egy utasbarát anyag elkészítésére.

Később a vita során több koalíciós politikus elhagyta az ülés helyszínét, így a végső döntés idejére nem tudták biztosítani a határozatképességet.

Korábban a főpolgármester az InfoRádióban azt mondta: lehetségesnek tartja, hogy jövőre ritkítja járatait a BKV.

Demszky Gábor úgy fogalmazott: a társaság költséggazdálkodása és az utasok számának csökkenése is ebbe az irányba visz. Hozzátette: a kérdésben jövőre születik döntés, addig egyeztetnek a szakmai, a civil és a nyugdíjasszervezetekkel.

Szerző: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×