eur:
389.63
usd:
361.9
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Az ausztriai buszbaleset túlélője: "Valami csoda folytán menekültem meg" - képgaléria

Hétfő késő este megérkeztek Budapestre 18-an annak az autóbusznak az utasai közül, amelyik hétfő hajnaliban borult az árokba Ausztriában. Az utasokat a magyar határtól kísérő pszichológus szerint néhányan nagyon rossz állapotban voltak.

Hétfőn késő este érkeztek meg Budapestre 18-an annak a busznak az utasai közül, amelyik Ausztriában borult föl. A legtöbben érthető módon nem szívesen válaszoltak az újságírók kérdéseire.

"- Nem tudok semmit mondani.
- Hát nem szívesen nyilatkozom, legszívesebben hazamennék."

"Csoda folytán beleestem a lyukba"

Egyikük, Trója Ferenc kivételt tett és elmondta, mi történt, miután érezte, hogy megugrott alatta a busz, majd jobbra, az oldalára borult.

"Hát én azt tudtam tenni, hogy volt egy lyuk, tehát feltépődött a busz hátsó... és valami csoda folytán oda beleestem, és ki tudtam onnan mászni gyakorlatilag. Sajnos nem volt mindenki ilyen szerencsés" - mondta a férfi.

"Látták a halottakat"

<

Hazaérkeztek a túlélők (fotó: Mihádák Zoltán) (képgaléria)

Somorjai Dezső, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Krízisintervenciós csoportjának pszichológusa egy kollégájával a magyar határtól Budapestig együtt utazott a balesetet átélt turistákkal. Az InfoRádió kérdésére elmondta, többen ébren voltak a baleset bekövetkeztekor.

"Néhányan átélték a balesetet ébren, hallották a csattanást, látták a sérülteket, látták a halottakat, érthető módon néhányan nagyon rossz állapotban voltak. A mi munkánk ilyenkor az, hogy aki igényli, az tudjon beszélgetni, vagy el tudja beszélni azt a sokkot, azt a traumát, amin keresztül ment. Ez sok esetben nagyon sokat segít. A munkánk másik része, hogy ha valamiféle praktikus segítségre van szükségük, akkor ennek a szervezésében tudjunk közreműködni" - nyilatkozta Somorjai Dezső.

Az olasz futballmeccsről 42 fővel Magyarországra tartó busz Ausztriában, az A2-es autópályán Graz közelében borult az árokba. A balesetben 3 ember meghalt, 25-en megsérültek, négyüknek súlyos az állapota.

Az osztrák autópálya-rendőrség munkatársa szerint a magyar autóbusz balesetét nem az útviszonyok, hanem valószínűleg a sofőr figyelmetlensége okozta. Manfred Schein az InfoRádióban közölte: a sofőr a kihallgatás során elmondta, egy pillanatra nem figyelt a vezetésre, és ekkor történt a baleset.

A balesetről készült képeket és videót itt megnézheti!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×