eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Zuschlag-ügy: Göncz Kinga is tanúvallomást tett

Göncz Kinga jelenlegi külügyminiszter, az ifjúsági, családi, szociális és esélyegyenlőségi tárca volt vezetője néhány hete tanúvallomást tett Kecskeméten a Zuschlag-ügyben - közölte Daróczi Dávid kormányszóvivő.

Daróczi Dávid elmondta: a gyanú szerint az ügyletek 2000 óta folyhattak, ez idő alatt négy miniszter felügyelte az ifjúságügyet, közülük három már minden információt megadott a nyomozó hatóságoknak.

Kitért arra, hogy másfél évvel ezelőtt a Fidesz egyik parlamenti képviselője néhány szervezet nevét elküldte Göncz Kingának, és arról érdeklődött, milyen állami támogatást kaptak az elmúlt években.

A szóvivő hangsúlyozta: erre a tárca akkor részletes választ adott, ez is jelzi, hogy nem volt semmi takargatnivalójuk.

A szóvivő leszögezte: Gyurcsány Ferenc a Zuschlag-ügy kirobbanása óta többször hangsúlyozta, fontos, hogy kiderüljön az igazság.

A Zuschlag-ügyben az ügyészség már kihallgatta a miniszterelnököt, Szilvásy György volt ifjúsági államtitkárt, Jánosi György korábbi gyermek-, ifjúsági-, és sportminisztert, Ocsovai Tamás korábbi helyettes államtitkárt, valamint Ujhelyi Istvánt, az önkormányzati tárca és Arató Gergelyt, az oktatási minisztérium államtitkárát.

A Népszabadság pénteki számában arról írt, hogy az Európai Unió Ifjúság 2000-2006 nevű programjának magyarországi keretéből több mint húszmillió forint jutott azoknak a szervezeteknek, amelyek a Zuschlag-ügyben az ügyészség látókörébe kerültek.

A "hálózat" egy része (legkevesebb hat szervezet) ugyanis az Ifjúság 2000-2006 program pályázatain is nyert, miniszteri döntés alapján - olvasható a lapban.

A beszámoló szerint az ügyészség a nyomozás során lefoglalta a pályázati akták egy részét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×