eur:
389.58
usd:
361.9
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Navracsics: "Ha nagyon győzünk..."

A Fidesz frakcióvezetője szerint a pártjuk által kezdeményezett, számukra sikeres, érvényes és eredményes népszavazás után Gyurcsány Ferencnek le kellene mondania a miniszterelnöki posztról.

Ha nagyon győzünk a népszavazáson, ha nagy a részvétel és a győzelem, az egy nagyon súlyos érv ahhoz, hogy a kormány vagy legalábbis annak feje, lemondjon - vélekedett Navracsics Tibor a népszavazáson.

Egy nagyon erős többséget hozó népszavazási eredmény lemondásra kellene, hogy kényszerítsen egy miniszterelnököt - mondta.

A politikus kérdésre elismerte: "az is benne van a pakliban", hogy ez nem történik meg, hanem a kabinet visszavonja azokat a törvényeket, amelyeket a népszavazás érintett.

Navracsics Tibor szerint a mai, elhúzódó válság, politikai patthelyzet abból adódik, hogy Gyurcsány Ferenc nem mondott le a kormányfői posztról az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése után.

Saját politikai karrierjének fenntartását választotta ahelyett, hogy az ország előtt megnyitotta volna az utat egy új fejezethez - vélekedett.

Így az is következhet, hogy egy sikeres népszavazás ellenére sem mond le Gyurcsány Ferenc, akkor "minimálprogramként" a vizitdíjat, a kórházi napidíjat és a tandíjat el kell törölni - mondta Navracsics Tibor.

A Fidesz frakcióvezetője szerint ez nem borítaná fel a kormány reformprogramját, "mert ilyen nincs".

A kieső harmincmilliárd forint pótolható más megszorításokkal - jelentette ki a politikus. Hozzátette: nem a jóléti kiadások, hanem a kormányzati költségek csökkentésére gondol.

Kisebb parlamentet!

Navracsics Tibor alapvető fontosságúnak nevezte a kisebb parlament megteremtését.

Emlékeztetett arra, hogy a Fidesz erről szóló javaslatát a parlament hosszú ideje nem veszi napirendre.

A politikus fontosnak nevezte a kampányfinanszírozás megváltoztatását. Elmondta, hogy francia minta alapján korlátoznák a kampány legköltségesebb részét, a tv- és rádióreklámok, illetve az óriásplakátok számát.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×