eur:
389.66
usd:
362
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Egyesülő intézmények: újabb létszámcsökkentés Pécsett

Újabb létszámleépítéssel járhat a pécsi gyermekkórház és a gyermekklinika összevonása. Molnár Dénes, a Pécsi Gyermekklinika igazgatója az InfoRádiónak elmondta: az intézkedés megoldást jelentene a klinika túlzsúfoltságára. A tervek szerint 2008. január elsejétől a két intézmény egyesül.

A gyermekklinikák zsúfoltságára megoldást jelenthetne, ha az olyan gyermekosztályok, ahol csak jelentéktelen betegségeket tudnak kezelni, nappali kórházként működnének, az így felszabadult aktív ágyak pedig átkerülhetnének a központi ellátóhelyekre - mondta az InfoRádiónak a Pécsi Gyermekklinika igazgatója.

Molnár Dénes közölte, hogy Pécsett a megyei kórházat és a gyermekklinikát vonják össze, ennek hivatalos dátuma 2008. január elseje.

Hozzátette: egyelőre még nem tisztázódtak az épületek tulajdonjogával és a működtetéssel kapcsolat részletek, de azt sem lehet még pontosan tudni, hány fős személyzetet vehet át a klinika, annyi azonban biztos, hogy nem tudják majd a gyermekkórház minden munkatársát foglalkoztatni.

A Pécsi Gyermekklinika igazgatója elmondta: körülbelül 50 millió forintra van szükség ahhoz, hogy el tudják helyezni az átvett 55 ágyat.

Hanganyag: Koncz Anita

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

A pénzes amerikai családok egyre gyakrabban folyamodnak második állampolgárságért vagy állandó lakhatási engedélyért külföldön. Az igazán tehetősek valóságos „útlevél-portfóliókat” gyűjtenek – egy ügyvédi iroda szerint minderre a potenciális kockázatok késztetik őket. De melyek ezek?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×