eur:
389.56
usd:
361.71
bux:
68460.83
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Az utazástól a nyitvatartásig: minden, amit a hosszú hétvégéről tudni kell

Október 23-án a MÁV nem indít mentesítő járatokat, de a jobban kihasznált vonatokhoz több kocsit csatol. A hosszú hétvégén a határátkelőknél félórás várakozásra lehet számítani. Az ünnepségek miatt a főváros több utcája és tere személygépkocsival megközelíthetetlen lesz, és lesz olyan környék, amelyet a gyalogosforgalom elől is lezárnak. Az InfoRádió összeállítása a fontos tudnivalókról.

Minden üzlet zárva tart október 23-án, kivéve a benzinkutakat, a virágboltokat, továbbá a vendéglátó- és szórakozóhelyeket - mondta az InfoRádiónak az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára.

A nyitvatartásról minden bolt előzetesen köteles tájékoztatni a vevőket - közölte Vámos György.

Mivel a piros betűs ünnepeken - néhány kivételtől eltekintve - nem lehet az alkalmazottakat foglalkoztatni, ezért csak azok az egységek nyithatnak ki, ahol a tulajdonos vagy az üzletvezető maga áll a pult mögé. További részletek itt >>

A gyalogosokat is kitiltják az Operaház környékéről

Parkolási tilalom lépett életbe az október 23-ai állami ünnepség előkészületei miatt az '56-osok terén a Benczúr utca és a Damjanich utca között.

Útlezárásra kell számítani már október 20-án este kilenc órától 23-án este tíz óráig a Budai Alsó rakparton, a Mozaik utca és a Halász utca között.

Tilos lesz megállni október 21-én este nyolc órától 22-én éjfélig az Andrássy út mindkét oldalán, a Nagymező utca és a Bajcsy-Zsilinszky út között, továbbá az Operaház környékén az utcák mindkét oldalán.

Lesznek olyan utcák, ahol a gyalogosok sem közlekedhetnek, ugyanis Andrássy utat a Nagymező utca és a Bajcsy-Zsilinszky út között a gyalogosforgalom elől is lezárják.

Október 23-án reggel hét órától délelőtt 11 óráig a Kossuth Lajos teret és a Vértanúk terét zárják le, délután két órától este kilencig a Dózsa György utat az Andrássy út és az Ajtósi Dürer sor között, valamint az '56-osok terét. További részletek itt >>

Mentesítő járatok helyett több kocsit indít a MÁV

Október 23-án a MÁV nem indít mentesítő járatokat, de a jobban kihasznált vonatokhoz több kocsit csatol.

A vonatok október 20-án szombaton a pénteki, október 21-én vasárnap és október 22-én hétfőn az ünnepnapi, október 23-án kedden pedig a vasárnapi menetrend szerint közlekednek.

Az ünnepek miatt módosult az októberi havi és félhavi bérletek érvényességi ideje, amelyek így november 7-én éjfélig használhatók fel. További részletek itt >>

A határátkelőknél nem várható jelentős forgalomemelkedés

Nem kell számítani jelentősebb forgalomnövekedésre a határátkelőknél az október 23-i hosszú hétvégén, de esetlegesen és időszakosan kialakulhat félórán túli várakozás - közölte a Határőrség kommunikációs osztályvezetője.

A Határőrség arra számít hogy a munkaszüneti napokon délelőtt a kilépő, míg délután a belépő forgalom lesz nagyobb Hegyeshalom, Záhony, Beregsurány és Röszke határátkelőhelyeken. Hegyeshalom helyett a soproni és kópházi átkelőt, míg a szerb határon a tiszaszigeti átkelőt javasolják az utazóknak. További részletek itt >>

Szerző: Kaposi Dávid

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
A pesti Csikágó újraéled

A pesti Csikágó újraéled

Budapest talán egyik legtöbbször sztereotipizált városrésze a VIII. kerület. A negatív konnotációktól most elvonatkoztatva gondoljunk csak bele, hogy a területén található a Palotanegyed, illetve megannyi ismert galéria választotta ezt a környéket székhelyéül. A nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő Műtárgyak Éjszakája Fesztivál idén több mint 100 művészeti programot sorakoztat fel. Ezekből válogattunk számotokra, különös figyelmet fordítva a VIII. kerület művészeti, kulturális sokszínűségére.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×