eur:
389.72
usd:
361.76
bux:
68439.02
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Íme, az október 23-án megközelíthetetlen utcák listája!

Parkolási tilalom lépett életbe csütörtöktől az október 23-ai állami ünnepség előkészületei miatt az '56-osok terén a Benczúr utca és a Damjanich utca között, valamint a Budai Alsó rakparton a Halász utca és a Margit híd közötti szakaszon.

Budapest több utcája és tere személygépkocsival megközelíthetetlen lesz az október 23-ai ünnepség miatt.

Útlezárásra kell számítani már október 20-án este kilenc órától 23-án este tíz óráig a Budai Alsó rakparton, a Mozaik utca és a Halász utca között.

Tilos lesz megállni vasárnap reggel hat órától október 23-án éjfélig az '56-osok terén, a Hősök tere és az Ajtósi Dürer sor között, valamint szintén október 21-én este nyolc órától 22-én éjfélig az Andrássy út mindkét oldalán, a Nagymező utca és a Bajcsy-Zsilinszky út között, továbbá az Operaház környékén az utcák mindkét oldalán - közölte a Fővinform munkatársa.

Pongrácz Dániel az InfoRádió értesülését megerősítette, és kiemelte: lesznek olyan utcák, ahol a gyalogosok sem közlekedhetnek.

Még gyalog sem

Lezárják a forgalom elől október 22-én délután öt órától éjfélig az Andrássy utat az Oktogontól a Bajcsy-Zsilinszky útig, a Nagymező utca és a Bajcsy-Zsilinszky út között a gyalogosforgalom elől is, valamint az Operaház környéki utcákat.

Október 23-án reggel hét órától délelőtt 11 óráig a Kossuth Lajos teret és a Vértanúk terét zárják le, délután két órától este kilencig a Dózsa György utat az Andrássy út és az Ajtósi Dürer sor között, valamint az '56-osok terét - közölte a Fővinform munkatársa.

Mikor fizetünk a parkolásért?

Módosul a parkolási díj fizetésének rendje is az elkövetkező ünnepnapok miatt. A mostani és a jövő heti szombat munkanap, így a várakozási övezetekben fizetni kell a parkolásért reggel nyolctól este hatig.

Ugyanakkor nem kell fizetni október 22-én, hétfőn és november 2-án, pénteken, mivel mindkét nap pihenőnapnak számít. Kivétel ez alól a Budai vár, a Margitsziget és a Citadella alatti parkoló.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 6. 08:10
2024. május 6. 07:57
×
×
×
×