eur:
389.63
usd:
361.9
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

A legújabb módi: chartervonaton jönnek a svédek a Balatonra

Charterjáratot indítanak a svéd utazási irodák Malmőből a Balatonra. A 26 órás vonatút ára egyhetes nyaralással nagyjából 250 ezer forint lesz.

A svédek tavaly próbálták ki először a chartervonatot, akkor Svédországból az észak-olasz tóvidékhez, a Comói-tóhoz illetve a Garda-tóhoz indítottak járatokat - mondta el az InfoRádióban a Magyar Turizmus Zrt. régióigazgatója.

Először 80 jegyet dobtak piacra az utazási irodák, amelyeket egy óra alatt elkapkodtak. Ezért további 800 helyet biztosítottak, amelyek egy nap alatt találtak gazdát - közölte Székely György.

Jövő nyáron pedig már a Balatonhoz is szerveznek vonatutakat. Berlinig hálókocsiban viszik az utasokat, onnan intercity vonatokra szállnak át. Az új nagyjából 20-26 órát vesz majd igénybe, mindez egy résztvevőnek egy hetes itt-tartózkodással és félpanziós ellátással 200-250 ezer forintnak megfelelő összegbe kerül majd.

Székely György azt egyelőre nem tudta megmondani, hogy milyen sűrűn érkeznek majd a turnusok - reményei szerint legalább hetente -, de abban biztos, hogy lesz igény az utakra, mivel az ellátás, szavai szerint, a Balatonon fele annyiba kerül, mint Olaszországban, a színvonal azonban azonos.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×