eur:
390.63
usd:
366.28
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Több lesz a védett terület Magyarországon

A környezetvédelmi tárca tervei szerint a jövőben a jelenlegi 850 ezer hektárról egymillió hektárra bővülnek a védett területek Magyarországon - jelentette ki a minisztérium természetvédelemért felelős államtitkára Felsőtárkányban.

Haraszthy László a Bükki Nemzeti Park fennállásának 30. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen azt mondta, hogy az ország területének, mintegy 11 százaléka áll majd valamilyen fokú védettség alatt.

A szakállamtitkár közlése szerint amíg az elmúlt négy évben 4 milliárd forintnyi uniós pályázati forrást tudott felhasználni az ágazat, a következő esztendőkben évi 6 milliárd forintnyi közösségi forrással számolnak.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatósága, a nemzeti park 40 ezer hektáros területén túl további 100 ezer hektáron lát el természetvédelmi feladatokat. Hegyvidéken és alföldi jellegű füves pusztákon egyaránt - mondta az ünnepségen az igazgatóság vezetője.

Az elmúlt 30 év eredményeit ismertetve Duska József hangsúlyozta, hogy feltárták a fokozottan védett növények és állatok élőhelyeit, illetve sikeres fajvédelmi, fajmegőrzési programokat folytattak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kiderült, hogy állnak idén a magyarok a lakásfelújításhoz

Kiderült, hogy állnak idén a magyarok a lakásfelújításhoz

Kedvezőbbé vált a felújítás, építés lehetőségének a megítélése a lakosság körében, de nem terveznek sokkal többen felújítást 2024-ben - állapította meg friss reprezentatív online kérdőíves felmérése alapján az Impetus Research. Tízből három magyar tervez valamilyen felújítást vagy bővítést otthonában, többségük 500 ezer forint alatti értékben, míg az új építkezésben gondolkodók aránya mindössze 4 százalék.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×