eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Magáncég ellenőrzi majd a vonatjegyeket

Magáncégre bízza a MÁV Start Zrt. a jegyellenőrzést a budapesti pályaudvarokon. A MÁV 230 millió forintot fizet majd a cégnek a feladat elvégzéséért.

Balogh-Fazekas Anita, a MÁV Strat Zrt. szóvivője az InfoRádióban elmondta, hogy külső céget bíztak meg a peronkapuk üzemeltetésével, vagyis az ott folyó jegyellenőrzéssel. A nyertes céget közbeszerzési eljárás keretében választották ki.

A cégnél leépítés nem lesz. A gazdasági szakértők szerint új alkalmazottakat kellett volna felvenniük a feladatra. A kiszervezés révén a vasúttársaságnak fele annyiba kerül majd a jegyellenőrzés, mintha saját munkatársaik végeznék azt - mondta a szóvivő.

Közölte: a peronkapuknál csak azt kell ellenőrizni, hogy a be-, illetve kilépők rendelkeznek-e érvényes menetjeggyel, így különösebb képzettséget nem igényel a munka.

Balogh-Fazekas Anita az InfoRádiónak arra a kérdésére, játszott-e valamilyen szerepet a győztes cég kiválasztásában az, hogy egyik tulajdonosa, Kárpáti Zoltán 2003 és 2004 között a MÁV Zrt. személyszállítási üzletágának marketingvezetője volt, kijelentette: abszolút nem.

Objektív okok és indokok alapján választották ki a nyertes céget, amely a legjobb és legkedvezőbb ajánlatot nyújtotta be - tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Oroszországban, ha egy közszereplő ellen büntetőeljárás indul vagy elítélnek, két dolog szokott igaz lenni: az adott személy ellenzi Vlagyimir Putyin uralmát vagy az ukrajnai „különleges katonai műveletet”, illetve nem számít magas rangú tisztviselőnek. Az állítólag kenőpénzt elfogadó Timur Ivanov védelmi miniszterhelyettes áprilisi letartóztatása baljóslatúan nem a fenti szabályt követte. Rávilágít továbbá az oroszországi befolyásos csoportok közötti feszültségek elmélyülésére, miközben a zsarnok részéről nem látszanak a koherens vezetés jelei.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×