eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Legjobb barátnője titkos szerelmét imádta

A héten mutatják be a mozik Koltai Lajos Este című filmjét, amelynek főbb szerepeiben Vanessa Redgrave-et, Claire Danest és Toni Colette-t látható. A filmet Pados Gyula fényképezte.

Az Este című dráma Ann Grant és két lánya történetét dolgozza fel. Az idős és beteg Ann halálos ágyán fekve visszaemlékszik fiatalkorára, amikor az ötvenes évek elején legjobb barátnője, Lila esküvőjén megismerte annak titkolt szerelmét, akibe Ann maga is beleszeretett.

A felfedett titkok nagy hatással vannak két lányára, Constance-ra, aki példás családanya életét éli, és Ninára, aki nyughatatlan természete miatt nehezen szánja rá magát komoly kapcsolatra.

Ahogy lassan fény derül a múlt vétkeire, az idős Ann is egyre közelebb jut a megbocsátáshoz, és a lányai közti konfliktus is feloldódni látszik.

Koltai Lajos második rendezése, az Este Susan Minot azonos című regényéből készült, forgatókönyvét pedig az a Michael Cunningham jegyzi, aki Az órák című írásáért Pulitzer-díjat kapott.

Az operatőr Pados Gyula, aki korábban olyan filmeket fényképezett, mint a Kontroll vagy Koltai Lajos első rendezése, a Sorstalanság.

Koltai Lajos munkáját az Estében remek szereposztás is segítette. Annt idős korában Vanessa Redgrave, fiatalon Claire Danes alakítja, két lánya szerepében Toni Colette és Vanessa Redgrave igazi lánya, Natascha Richardson látható.

Ugyancsak anya-lánya páros az életben Meryl Streep és Mamie Gummer, akik az idős és fiatal Lilát formálják meg, Lila anyjának epizódszerepében pedig Glenn Close szerepel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×