eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

"Közelebb kell hozni az emberekhez az Európai Uniót"

Valódi progresszív balközép pártot kell létrehozni európai szinten is - mondta Poul Nyrup Rasmussen, az Európai Szocialisták Pártjának elnöke a Magyar Progresszív Társaság platform ülésén. A politikus hangsúlyozta: közelebb kell hozni az emberekhez az Európai Uniót.

Az emberek ma nem ugyanolyan élő szervezetként tekintenek Európai Unióra, mint a nemzeti demokratikus intézményekre - mondta Poul Nyrup Rasmussen, az Európai Szocialisták Pártjának elnöke a Magyar Progresszív Társaság platform ülésén. Mivel az uniós országok részei egy a nemzetinél szélesebb együttműködésnek, így Magyarországon csak akkor lehet progresszív kormányzást elérni, ha ezt a tagországok közösen vállalják. Ugyanis ma, ha Németországban megfáznak, Magyarországon tüsszentenek - mondta Poul Nyrup Rasmussen.

Ki tért arra is, hogy az Európai Szocialista Pártnak a 2009-es európai parlamenti választásokra olyan programot kell kialakítania, amely lentről felfelé építkezik, így minden nemzet magáénak érezheti. Az európai szintű politizálás előfeltétele ugyanis, hogy a párt releváns legyen az emberek számára, olyan mindennapi problémákkal foglalkozzon, amelyek hétköznapjaikban érintik a választókat.

Hanganyag: Sigmond Árpád

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×