eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Kincses Gyula lesz az új egészségügyi államtitkár

Kincses Gyulát, az Egészségügyi Stratégiai Kutató Intézet főigazgatóját jelölték az Egészségügyi Minisztérium államtitkárának az SZDSZ ügyvivői csütörtöki budapesti ülésükön - közölte Horn Gábor ügyvivő.

Kincses Gyula jelölését az ügyvivők egyhangúlag támogatták - mondta Horn Gábor, aki beszámolt arról, hogy a szakember már mintegy másfél éve részt vesz a liberális egészségügyi reform kidolgozásában. Az ügyvivő elmondta azt is, hogy Kincses Gyula személyéről konzultáltak Gyurcsány Ferenc kormányfővel, aki támogatta a jelölést.

A liberális politikus reményét fejezte ki, hogy a kinevezési procedúra hamar lezajlik - az államtitkárt a kormányfő javaslatára a köztársasági elnök nevezi ki - és az államtitkár mielőbb hivatalba léphet.

A gyermek-fül-orr-gége szakorvos végzettségű Kincses Gyula, 1990-94 között az MDF parlamenti képviselője, 1992-től a Népjóléti Minisztérium egészségügyi rendszerváltozást koordináló bizottságának elnöke volt. 2001-ben az Egészségügyi Minisztérium reformügyekért felelős miniszteri biztosaként az Orbán-kabinet főtanácsadója, majd a Medgyessy-kormány egészségügyi tárcájának tanácsadója lett. A Gyurcsány-kormány idején az egészségügyi reform előkészítésén dolgozott.

Az államtitkári posztot négy hónapig betöltő Kovács Attila szeptember 10-én mondott le, arra hivatkozva, hogy visszatér a szakmájához, és orvosként folytatatja munkáját.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Oroszországban, ha egy közszereplő ellen büntetőeljárás indul vagy elítélnek, két dolog szokott igaz lenni: az adott személy ellenzi Vlagyimir Putyin uralmát vagy az ukrajnai „különleges katonai műveletet”, illetve nem számít magas rangú tisztviselőnek. Az állítólag kenőpénzt elfogadó Timur Ivanov védelmi miniszterhelyettes áprilisi letartóztatása baljóslatúan nem a fenti szabályt követte. Rávilágít továbbá az oroszországi befolyásos csoportok közötti feszültségek elmélyülésére, miközben a zsarnok részéről nem látszanak a koherens vezetés jelei.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×