eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Törvénymódosítást javasol Takács Albert az utcai zavargásokkal kapcsolatosan

A büntető törvénykönyv módosítására tesz javaslatot Takács Albert igazságügyi és rendészeti miniszter, hogy egyértelműbben lehessen megítélni az utcai rendzavarásokat - mondta Simon Gábor, az MSZP országos választmányának elnöke a testület ülése után.

Simon Gábor hangsúlyozta: az indítvány előterjesztésekor az igazságügyi tárca vezetője figyelemmel lesz a szólás- és a sajtószabadságra, valamint a gyülekezési jogra.

Az MSZP országos választmányának elnöke hozzátette: Takács Albert tájékoztatta a választmányt az elmúlt napok eseményeiről, és arról is, hogy meghozzák a szükséges intézkedéseket az utcai rendbontások elkerülésére.

Simon Gábor Gyurcsány Ferencnek az ülésen mondott beszédével kapcsolatosan azt mondta: a választmány támogatni fogja az egészségügy átalakításáról szóló megegyezést.

A testület erős biztatást adott a miniszterelnöknek és a képviselőknek - tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy az ülésen szó volt-e a Zuschlag Jánost és Kabai Károlyt érintő ügyekről, Simon Gábor úgy válaszolt, ezekről nem volt szó, és a szóban forgó kérdésekről az igazságszolgáltatásnak kell lefolytatnia a vizsgálatokat.  

Az MSZP országos választmánya szombaton utoljára ülésezett a párt Köztársaság téri székházában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×