eur:
396.71
usd:
354.34
bux:
74754.49
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Sólyom: Recskről újra és újra beszélni kell

Az emlékezés fontosságáról beszélt az egykori recski kényszermunkatábor helyén kialakított Nemzeti Emlékparkban a köztársasági elnök.

Sólyom László a megemlékezésen hangsúlyozta: a volt rabokat tömörítő Recski Szövetség erőfeszítései nyomán egyre inkább beépül a nemzet emlékezetébe a tábor.

Az egykori foglyok a magyar történelem szimbolikus alakjaivá válnak - tette hozzá az államfo.

Sólyom László szerint azért kell újra és újra beszélni Recskről, hogy a társadalom megismerje az akkori rendszer igazi arcát, azt, hogy a nyers és leplezetlen önkény uralta rendszer tízezrével kényszerítette munkatáborba az ártatlan embereket.

A köztársasági elnök kiemelte, hogy az ország sem működése alatt, sem a megszüntetését követő több mint 30 évben nem tudhatott a recski tábor létezéséről, de az egykori rabok erőfeszítései nyomán ma már egyre bővül a kultusz.

Címlapról ajánljuk
Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Egy virágcsokorral igyekezett bizonyítani Friedrich Merz, hogy már nem neheztel Angale Merkelre. A korábbi, tizenhat évig regnáló kancellárt ugyanis a CDU jelenlegi elnöke, egyben kancellárjelöltje köszöntötte 70. születésnapja alkalmából. Igaz, a CDU székházában tartott ünnepség kissé megkésett, mivel az ünnepelt július 17-én töltötte be a kerek életévet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×