eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Most megtudhatja, önt is fenyegeti-e a szívroham

A Magyarországon vezető halálokként számon tartott szívinfarktus elkerülését szolgálja a Magyar Szív Egyesület ingyenes kockázatfelmérése a hétvégén a Millenáris Parkban. A Szív világnapi rendezvényen minden érdeklődőnek személyre szabottan adnak tanácsokat.

Sok program indult már Magyarországon az egészségmegőrzés érdekében, az emberek nagy része azonban nincs tisztában a betegségével - mondta az InfoRádiónak a Magyar Szív Egyesület elnöke.

Vértes András hozzátette: tudják, hogy kövérek, sokat dohányoznak, cukorbetegek, mégis kevesen vannak, akik komolyan veszik a kockázatokat, és tesznek is valamit azok elkerülése érdekében.

A hétvégén a legfontosabb rizikófaktorokat, a vércukor és a koleszterin szintjét, valamint a vérnyomást mérik, és ezekből, valamint egyéb adatokból kockázatmeghatározást végeznek - közölte a belgyógyász-kardiológus főorvos.

Tavaly több mint ezren jelentkeztek a szűrővizsgálatra, olyanok is, akik teljesen egészségesnek gondolták magukat, holott rendkívül magas volt a vérnyomásuk, valamint a vércukor- és koleszterinszintjük - mondta a Vértes András.

A főorvos úgy véli, már az is siker, ha ezer jelentkező közül százat, százötvenet kiszűrnek, és megmenthetik az életüket.

Hanganyag: Torda Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×