eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Gyurcsány: "Alávaló, tisztességtelen, hazug dolog ez"

Az egészségügyről folytatott vita nem vezet sehova, ezt be kell fejezni, az egészségügyi reform lezárásáról szeptember végéig meg kell állapodni - mondta Gyurcsány Ferenc. Az MSZP választmányi ülésén felszólaló miniszterelnök, szocialista pártelnök az őszödi beszédről azt mondta, az a politikai illúziókkal való szakítás beszéde volt.

Az MSZP választmányi ülésén felszólaló miniszterelnök, szocialista pártelnök kijelentette: szeptember végéig meg kell állapodni az egészségügyi biztosítási rendszerről, október közepére pedig be kell terjeszteni az Országgyűlésnek az erről szóló törvényjavaslatot, hogy az 2008. januárjától hatályba léphessen.

Gyurcsány Ferenc kiemelte: hazugság, hogy Magyarországon ellopják az európai uniós pénzeket. "Alávaló, tisztességtelen, hazug dolog ez. Nem tudom, meddig lehet Magyarországon elmenni anélkül, hogy azt mondja a magyar baloldal: elég" - fogalmazott az MSZP elnöke.

A kormányfő hozzátette: valaki, aki "tizenhét éve arra ácsingózik, hogy Magyarország miniszterelnöke legyen és maradjon", akit, ha ötször vernek meg, akkor hatodszor is úgy gondolja, hogy neki kell még egyszer elindulni, tönkre tesz mindent, ráadásul vádolja és hazug módon rágalmazza a kormány, az ország és egy nép teljesítményét.

A kormány folytatja, de a tanulságok levonásával

A kormány tovább folytatja az elmúlt egy évben képviselt politikáját, a megfelelő tanulságok levonásával - emelte ki a miniszterelnök.

A pártelnök közölte: be kell fejezni az egészségügy átalakítását, lehetővé kell tenni, hogy 2009-ig a gazdasági növekedés elérje vagy meghaladja a 4 százalékot, valamint nagy hangsúlyt kell fektetni az oktatásra és a kultúrára.

Gyurcsány Ferenc a tavaly szeptemberben nyilvánosságra került őszödi beszédről elmondta: az a politikai illúziókkal való szakítás beszéde volt, amit minden felhangja ellenére fontosnak tart.

Fórumok országszerte, kétheti pártlap

Októbertől 1300 településen tartanak fórumokat a kormányzati intézkedésekről a kabinet tagjai - jelentette be a miniszterelnök az MSZP országos választmányának ülésén.

Gyurcsány Ferenc pártelnök hangsúlyozta: megkezdik a népszavazási, valamint a 2009-es és 2010-es választások kampányának előkészítését. Hozzátette: októbertől, kéthetente, 30 ezer példányban megjelenő pártlapot indítanak, október 7-én pedig, az MSZP 15. születésnapja alkalmából tartanak rendezvényt.

Fidesz: a kormány szociális válságba taszította az embereket

A Fidesz szóvivője szerint a kormány szociális válságba taszította a magyar embereket, és velük akarják megfizettetni Gyurcsány Ferenc és a kabinet hazugságainak árát. Szijjártó Péter kiemelte: a szocialisták szándékosan hazudtak, hogy megtartsák a hatalmat, és ilyen körülmények között is csak azzal foglalkoznak, hogyan tudják rátenni kezüket mindannyiunk egészségügyi befizetéseire.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×