eur:
396.51
usd:
354.08
bux:
74785.78
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Fodor: Az egészségügy miatt nem szakad a koalíció

Nem fog szétszakadni a koalíció az egészségügy, a több-biztosítós rendszer kialakítása körüli vitán - jelentette ki Fodor Gábor szombaton Gyöngyösön.

Az SZDSZ politikai prioritása az egészségügy rendbetétele és az MSZP is egy működő rendszer létrehozásában érdekelt - közölte az szabad demokraták országos ügyvivője, környezetvédelmi miniszter a városban rendezett Liberális Nap alkalmából megtartott fórumon.

A lényeges kérdés egyébként már eldőlt a koalíciós egyeztetéseken, vagyis lesz verseny az egészségügyben - tette hozzá a politikus.

A liberális fórumon a meghirdetettek szerint Fodor Gábor mellett részt vett volna Horváth Ágnes egészségügyi miniszter és Kóka János pártelnök, gazdasági miniszter is.

Ám - mint azt Fodor Gábor a beszélgetés elején bejelentette - politikustársai éppen az egészségügyről folyó koalíciós egyeztetések elhúzódása miatt nem tudtak eljönni Gyöngyösre.

Mindennek kapcsán kifejezte reményét, hogy előbb utóbb megállapodnak a több-biztosítós rendszer technikai részleteiről a szocialista párttal, de a tárgyalások, várhatóan még a jövő hétre is áthúzódnak.

A politikus a továbbiakban úgy vélekedett, hogy az egészségügy körül folyó huzavona nem használ a koalíciónak. Ugyanis a közvélemény nem az együttműködést látja, hanem azt, hogy nem képesek megállapodni - tette hozzá.

Ezt a koalíciós pártok is érzékelik; ezért is szeretnék tető alá hozni a megállapodást - szögezte le a miniszter.

A SZDSZ álláspontját ismertetve hangsúlyozta: a szabad demokraták ragaszkodnak ahhoz, hogy verseny alakuljon ki az egészségügyben és az egészségbiztosítás területén egyaránt.

Vagyis azt, hogy szigorú állami szabályozás mellett, a szolgáltatók versengjenek a betegek kegyeiért. A jelenlegi vita a két párt között arról zajlik, hogy ez miként valósítható meg - mondta a fórumon Fodor Gábor.

Címlapról ajánljuk
Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Egy virágcsokorral igyekezett bizonyítani Friedrich Merz, hogy már nem neheztel Angale Merkelre. A korábbi, tizenhat évig regnáló kancellárt ugyanis a CDU jelenlegi elnöke, egyben kancellárjelöltje köszöntötte 70. születésnapja alkalmából. Igaz, a CDU székházában tartott ünnepség kissé megkésett, mivel az ünnepelt július 17-én töltötte be a kerek életévet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×