eur:
389.61
usd:
361.99
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

A telekadó után is trükközhetnek? - lapszemle

Alaposan átrendezheti az ingatlanpiacot a 2008-2009-re tervezett adócsomag. A legnagyobb hatása rövid távon a telekáfa bevezetésének lehet - írja a Népszabadság.

A Népszabadság arról ír, hogy alaposan átrendezheti az ingatlanpiacot a 2008-2009-re tervezett adócsomag. A legnagyobb hatása rövid távon a telekáfa bevezetésének lehet.

Emiatt az év hátralévő részében felpöröghet a 15 milliónál értékesebb telkek piaca. Jövőre ugyanis ilyen esetekben már fel kellene számítani a magánszemélyeknek a 20 százalékos adót. Szakértők szerint ezt sokan trükközéssel védik majd ki.

A helyi építményadó és telekadó módosításával kapcsolatos tervek 2009-es megvalósítása nagyon bizonytalan. Az eredeti ingatlanadó-tervekhez képest jelentősen szelídült a javaslat, de az önkormányzatok még így is tiltakoznak ellene, amelyek megtartanák a mostani rendszert.

Szakértők szerint a lakosság terhelése többszörösére is nőhetne, ha bevezetnék a most javasolt szabályokat, ám ez a lap szerint nem valószínű.

A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy a Magyarország rendelkezésére álló európai uniós fejlesztési forrásokból a kormány külsős cégek bevonásával mintegy 2,5 milliárd forintot saját magára költ.

Draskovics Tibor, a kormányzati igazgatás összehangolásáért felelős tárca nélküli miniszter és Szetey Gábor személyügyi államtitkársága összesen négy tételben hívott le forrásokat a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség államreform operatív programja keretében.

Az első 104 millió forintos tételt még márciusban nyerte el egy kormányhoz közeli konzorcium, amelyik az azóta megszűnt államreform bizottságnak dolgozik.

A fennmaradó három projekt mintegy 2,4 milliárdos támogatásáról augusztusban döntöttek a Bajnai Gordon által felügyelt Fejlesztési Ügynökségnél a két kormányzati szerv számára.

Hanganyag: Szabó Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×