eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Elég európai-e az egészségügyi reform?

Az egészségügy reformjára szükség van, de az átalakítást az európai értékrendnek megfelelően kell megvalósítani - közölte Martonyi János, az Orbán-kormány egykori külügyminisztere az Európai Parlament Magyar Néppárti Delegációjának rendezvényén. Kökény Mihály szocialista politikus úgy vélte: az alapelvekben nincsen vita.

Az Orbán-kormány külügyminisztere, Martonyi János szerint három alapelvnek kell érvényesülnie az egészségügyi reform megvalósításakor, hogy az átalakítás az uniós értékeknek megfeleljen.

Az átalakítás során a forrásokat bővíteni kell, másrészt csak a legszélesebb politikai, és társadalmi egyeztetés után indulhat meg az átalakítás. Harmadrészt, a reformnak a társadalmi integrációt kell szolgálnia.

Kökény Mihály, szocialista országgyűlési képviselő szerint az alapelvekben és a célokban nincsen vita. Elmondta azt is, hogy a forrásokat az európai uniós források is bővítik.

Az Európai Unió Regionális Fejlesztési Bizottságának tagja, De Blasio Antonio a fórumon szólt a magyarországi népegészségügyi jelentések szükségességéről. Mint mondta, a statisztikákat az önkormányzatoknak kellene elkészíttetniük, sajnálatosnak nevezte ugyanakkor, hogy pénz hiányában erre nem kerül sor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×