eur:
389.68
usd:
363.45
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Csak három televíziós csatorna lesz ingyenes

A digitális műsorszórásra történő átállás után három televíziós csatorna, az M1, az M2, valamint a Duna TV lesz ingyenes - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a médiapolitikáért felelős kormánybiztos.

Sarkady Ildikó kiemelte: a többi csatorna díja attól függ, hogyan köti meg a pályázatot megnyerő multiplex operátor a szerződéseket a műsorszolgáltatókkal.

A kormánybiztos szerint az a két országos kereskedelmi televízió is átáll a digitális műsorsugárzásra 2012. január elsejétől, amelyeknek a korábban megkötött koncessziós szerződésük szerint 2012. nyár közepéig érvényes az analóg, földi műsorszolgáltatási engedélyük.

A földi frekvencia már elavulóban van, és a kereskedelmi csatornák sem engedhetik meg, hogy ne álljanak át a digitális technikára - tette hozzá.

Sarkady Ildikó kiemelte: azért mondott le a Miniszterelnöki Hivatal médiapolitikai főtanácsadói posztjáról, mert nem találták meg a helyétaz audiovizuális médiapolitika kialakítását felölelő új feladatnak a közigazgatási rendszerben, illetve nem voltak meg a feltételei a munkának.

A kormányfő azt ígérte, hogy a jövőben megteremtik a feltételeket - hangsúlyozta a médiapolitikáért felelős kormánybiztos.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×