eur:
394.5
usd:
354.64
bux:
0
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Orbán: a miniszterelnök Medgyessy sorsára juthat

Orbán Viktor szerint eredményes és érvényes népszavazás esetén a koalíciós pártok "előállnak majd egy javaslattal", ahogyan Medgyessy Péter miniszterelnök leváltása előtt tették. A Fidesz elnöke erről saját internetes honlapjának Fogadóóra rovatában beszélt.

Az orbanviktor.hu-ra feltett videóban a pártelnök egyebek mellett azokra az olvasói véleményekre válaszolt, miszerint már a Fidesz korábbi aláírásgyűjtésének, a Nemzeti Petíciónak sem volt kézzelfogható eredménye, ezért szkeptikusok azzal kapcsolatban, mi történik, ha érvényes és eredményes lesz a Fidesz és a KDNP népszavazási kezdeményezése.

Orbán Viktor erre azt mondta: egy miniszterelnök nem szokott magától lemondani, ugyanakkor a népakarat kialakíthat egy olyan helyzetet, amelyben egy pártnak le kell vonnia a megfelelő következtetéseket.

A Fidesz elnöke szerint a Nemzeti Petíció eredményes volt, 2004-ben ebből és az utána következő európai parlamenti választásból azt a következtetést vonták le a szocialisták, hogy változtatni kell, és "hátba szúrták" a hivatalban lévő miniszterelnököt.

Orbán Viktor úgy vélte: ma Magyarországon az MSZP-n és az SZDSZ-en kívül lassan már mindenki úgy gondolja, hogy változtatni kell, ezért ezt a tényt nyilvánvalóvá kell tenni, ezután a koalíciós pártok előállnak majd egy javaslattal, ahogyan tették azt Medgyessy Péter leváltása esetén.

A volt miniszterelnök hangsúlyozta: a népszavazási kérdésekben az ország elsöprő többségét összefogó egységes álláspont kezd kialakulni.

Címlapról ajánljuk
Bendarzsevszkij Anton: vörös vonalat lép át a Nyugat a nagy hatótávolságú rakéták oroszországi bevetésével

Bendarzsevszkij Anton: vörös vonalat lép át a Nyugat a nagy hatótávolságú rakéták oroszországi bevetésével

A nyugati szövetségesek és Ukrajna az amerikai ATACMS és a brit Storm Shadow rakéták használatával újabb vörös vonalat léphetnek át, ami valószínűleg megvalósul, csak az időzítés kérdéses – mondta az InfoRádióban az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány igazgatója. A biztonságpolitikai szakértő arról is beszélt, van-e realitása annak, hogy az oroszok válaszcsapásként nukleáris fegyverekhez nyúlnak.

"Debütál" a nagymarosi mobilgát - képek

Soha nem használták még, 2 és fél kilométeren hivatott védeni a települést a Dunakanyarban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 17. 06:57
×
×
×
×