eur:
385.18
usd:
354.5
bux:
68260.95
2024. május 21. kedd Konstantin

Lendvai: "Az MSZP-nek jobb a véleménye a Fidesz választóiról"

Az MSZP parlamenti frakcióvezetője szerint nincs reális veszélye annak, hogy egy esetleges kormányváltás után az új kabinet visszaállítja az eddigi egészségbiztosítási rendszert.

Lendvai Ildikó az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: nem egyedülálló konstrukció az egészségügyi biztosítók esetén tervezett legfeljebb 49 százalékos magántulajdont lehetővé tevő tulajdonosi szerkezet.

Hozzátette: a két kormányzópárt megállapodásában is az szerepel, hogy a kisebbségi tulajdonos magánbiztosítóknak nem lesz kivásárlási joga.

Mint mondta, számos példa van arra, hogy egy magánbefektető az állam mellett kisebbségi tulajdont szerez egy vállalatban.

A politikus komolyabbnak tartja a befektetés politikai kockázatát, azt a bizonytalanságot, hogy ha jön egy másik kormány, az visszaalakítja-e a rendszert.

Ezt azonban nem tartja reális veszélynek, mert mint mondta, nincs az a buta kormány, amely leállítana egy már beindult, és jól működő rendszert.

Arra a kérdésre, hogy a magánbiztosítókat a szocialisták a félelmeik leküzdése érdekében "bebetonoznák-e" a rendszerbe, a frakcióvezető azt felelte: egy esetleges állami visszavásárlás minden jogállamban úgy zajlana, hogy a tulajdonrész megfizetésén túl kárpótlás illetné a magánbefektetőt.

"Butának nézik az embereket"

A Fidesz-KDNP népszavazási kezdeményezése kapcsán Lendvai Ildikó azt mondta: nem érti, miért aggódik a Fidesz amiatt, hogy két kérdés vonatkozzon egy témára. A politikus szerint a választók felnőtt, gondolkodó emberek.

A politikus szerint a szocialisták sokkal jobb véleménnyel vannak a Fidesz választóiról, mint az ellenzéki párt.

Rámutatott arra is: egy népszavazás jó alkalom lehet arra, hogy a kormány megmagyarázza az embereknek az intézkedései szükségességét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Hogyan állta a sarat a bezuhanó energiaár-környezetben az Alteo?

Hogyan állta a sarat a bezuhanó energiaár-környezetben az Alteo?

A jelentős energiapiaci árcsökkenés bár meglátszott az Alteo első negyedéves eredményén és az egy évvel ezelőtti rekord profittól messze elmaradó adózott eredményről számolt be a társaság, azonban az energiaválság előtti időkben tapasztalt eredményekhez képest kifejezetten magas számokat közölt a vállalat. Ez összességében abba az irányba mutat, hogy az Alteo eredményessége a 2022-es energiaárrobbanás előtti időkre jellemzőnél magasabb szinten alakult.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×