eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Gyúlékony buszok után gyúlékony trolik a fővárosban

Olyan alacsony padlós trolibuszokat tesztel a BKV Budapest utcáin, amelyeknek Svájcban már megvonták a típusengedélyét, miután kettő kigyulladt belőlük. Kiricsi Karola, a társaság szóvivője szerint az engedélyt nem a két tűzeset miatt vonták vissza.

A Neoplan Duo trolikat egy dízelmotorral is felszerelték arra az esetre, ha leszakad egy kábel, vagy baleset történik. Az ilyen járművek helyett nem kell pótlóbuszokat beállítani a vonalakon.

Kiricsi Karola elmondta: Lausanne-ban az elektromos ablakemelőt működtető kábelek gyulladtak ki, ám ezeket kicserélték, és úgy helyezték el a járműben, hogy ne gyulladhassanak meg - közölte a szóvivő.

Kiricsi Karola pontosan nem tudja, miért vonták meg a járművek típusengedélyét, szerinte erre a Neoplan cég és a közlekedési vállalat közötti konfliktus miatt került sor, és nem a konstrukciós hiba miatt.

A BKV most egy hónapon át teszteli a járműveket, és ha beválnak, árajánlatot kér a gyártótól. Ezt követően döntenek egy esetleges vételről, de hogy pontosan mikor, arra a közlekedési vállalat szóvivője nem tudott válaszolni.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×