eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Felülvizsgálatra kéri az MSZP Sólyom Lászlót

Az MSZP arra kéri Sólyom László köztársasági elnököt, hogy vizsgálja felül Horn Gyula volt kormányfő kitüntetésével kapcsolatos álláspontját.

Hiller István, a párt alelnöke elmondta: azt várják az államfőtől, hogy Horn Gyula érdemeire való tekintettel aláírja Gyurcsány Ferenc miniszterelnök javaslatát a kitüntetésre.

A politikus hozzátette: Horn Gyula a magyar politika egyik legismertebb és legelismertebb személyisége Európában, sokat tett a szabad Magyarország megteremtéséért és Európa újraegyesítéséért.

Sólyom László a szocialista politikus 1956-os tevékenysége miatt tartja aggályosnak az elismerést; megítélése szerint a kitüntetés ellentétes az alkotmány értékrendjével.

A köztársasági elnök, mielőtt döntene az ügyben, megvárja az Alkotmánybíróság kitüntetésekre vonatkozó alkotmányértelmezését.

Sólyom László még tavaly márciusban fordult a testülethez a március 15-ei nemzeti ünnep alkalmából javasolt állami kitüntetésekkel összefüggésben.

Sajtóértesülések szerint az Alkotmánybíróság még a nyári szünet előtt meghozza határozatát.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×