eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna

Újabb hatalmas vihar közelít Magyarország felé

A csütörtökihez hasonlóan péntek este is erős szélre és néhol felhőszakadásra lehet számítani Budapesten - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Bozóki István szerint a vihar ismét gyorsan elvonul, a hétvégén már megint kánikulára lehet számítani, komolyabb lehűlés csak keddtől várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa szerint változatos lesz a pénteki időjárás. Délután még inkább a napsütés dominál majd, aztán már-már menetrendszerűen nyugat felől egy hidegfront éri el a fővárost és térségét.

Emiatt este 7 órától már nagy valószínűséggel erős felhősödésre kell számítani, zápor, zivatar előfordulhat, sőt, gócokban jégeső, felhőszakadás is lehet - tette hozzá Bozóki István.

Azt nehéz megmondani, hogy a csütörtökihez hasonló viharra kell-e számítani - mondta a meteorológus, de egy-egy gócpontban előfordulhat. A hőmérséklet 7-10 fokot esik az este folyamán.

Ez a front azonban - hasonlóan a csütörtökihez - amilyen gyorsan jön, olyan gyorsan távozik is és szombaton a fővárosban és környékén már ismét napsütés várható, legfeljebb futó zápor lehet, a szél viszont megmarad.

Késő este 25-26, hajnalra 17-18 fok várható, szombat délután pedig 28 fok várható.

A Balatonnál az élénk, erős szél miatt ajánlott a viharjelzéseket az átlagosnál is fokozottabban figyelni - tanácsolta Bozóki István, aki elmondta: a tó hőmérséklete 25 fok körüli.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa szerint jövő héten hétfőn 33-35 fok lehet, de kedden megint lehűlésre kell számítani.

Hanganyag: Nagy Tamás

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Időjárás: "halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel az áramkimaradásokra is"

Súlyos áradások, viharos szél és heves esőzések sújtják a hét végén Közép-Európa országait az előrejelzések szerint. Lengyelországban a hatóságok arra szólították fel a lakosokat, hogy halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel áramkimaradásokra is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is elismerte, hogy az orosz csapatok nyugati irányból komoly offenzívát indítottak az ukránok által megszállt kurszki kiszögellés ellen. Egy orosz rakéta eltalált egy Saint Kitts és Newis szigetek zászlaja alatt közlekedő teherhajót a Duna-delta környékén, nemzetközi vizeken. Ma kerül sor a brit és amerikai vezetők csúcstalálkozójára, ahol eldőlhet, hogy támadhatja-e Kijev a nyugati fegyverekkel Oroszországot. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 13. 19:43
×
×
×
×