eur:
389.33
usd:
361.73
bux:
67992.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Miért nincs víz a Városligeti-tóban?

Hiányolja a vizet a Városligeti-tóból a fővárosi önkormányzat városképvédelmi bizottságának elnöke. Ughy Attila elmondta, hogy a hivatalos magyarázat szerint a tó vize túl agresszív, valójában azonban szerinte arról van szó, hogy a medret kiadták egy jól jövedelmező plázs jellegű vendéglátóhelynek.

Hiába szól több határozat is arról, hogy a Városligeti-tavat a teljes turistaidényben feltöltve kell tartani, annak egy része most is üresen áll - mondta az InfoRádiónak a fővárosi önkormányzat városképvédelmi bizottságának elnöke.

Az illetékes önkormányzat hivatalos magyarázata szerint azért nincs tele a tó, mert a víz, amit beletöltenek, olyan agresszív elemeket tartalmaz, amelyek rövid időn belül tönkretennék a műjégpálya csővezetékét - tette hozzá Ughy Attila.

A rendszer felújítása több mint 4 milliárd forintba kerülne, amire egyelőre nem tudtak pénzt szerezni - közölte a városképvédelmi bizottság elnöke, aki szerint az illetékeseknek fel kellene venniük a kapcsolatot a Fővárosi Vízművekkel, hogy közösen oldják meg a poblémát.

Ughy Attila úgy véli: a valódi indok az, hogy nagyobb üzlet plázst kialakítani a tómederben, mint csónakok bérbeadásával foglalkozni.

Jelenleg a területet egy vállalkozó bérli, és szórakozóhelyet üzemeltet, amely elég bizarr látványt nyújt - mondta a fővárosi önkormányzat városképvédelmi bizottságának elnöke.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Május második napjáig adott határidőt a német pénzügyminiszter a minisztériumoknak a jövő évi költségvetés tervezetére vonatkozó kívánságaik előterjesztéséhez. A szabad demokrata Christian Lindner ugyanakkor már korábban utalt arra, hogy a fő "kívánságot" a szigorú megtakarítások jelentik. Ugyanakkor mindhárom koalíciós párt, a szociáldemokrata SPD, a Zöldek Pártja és a miniszter pártja, a liberális FDP is ragaszkodik ahhoz, hogy az általuk képviselt "vörös vonalakat" nem lehet átlépni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 16:15
×
×
×
×