eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna

Elgáncsolták Demszky bizalmasának cégalapítását

Tiltakozik a fővárosi önkormányzat kulturális bizottsága, hogy az egyetértése nélkül alapít a főváros céget a budapesti filmforgatások engedélyeztetésére. Bőhm András, a testület elnöke elmondta, hogy a képviselők már egyszer megakadályozták egy hasonló cég gründolását. Akkor is, most is Demszky Gábor legbizalmasabb tanácsadója állt a háttérben.

Két határozatot fogadott el a kulturális bizottság. Egyrészt igénylik, hogy élhessenek a jogszabály szerint adott hozzájárulási joggal.

Másrészt felkérik a főpolgármestert és a gazdasági bizottság elnökét: gondoskodjanak róla, hogy addig ne kezdődjön meg a cégbírósági eljárás, amíg a kulturális bizottság nem döntött az ügyben - mondta az InfoRádiónak Bőhm András.

A fővárosi önkormányzat kulturális bizottságnak elnöke közölte: a tervezett közhasznú társaság kezelné azokat a kérelmeket, amelyeket a filmgyártók Budapest közterületeinek használatára adtak be, és közvetítené az egyeztetési eljárásokat.

A főváros több frakciója egyszer már megakadályozta, hogy hasonló céllal Filmcity Kht. néven gazdasági társaság alakuljon.

Bőhm András elmondta: úgy tűnik, csak a név változott, az új cég azonban ugyanazokat a tevékenységeket folytatná, mint a korábbi.

A kulturális bizottság elnöke hozzáfűzte: nem találgatnak arról, vajon mekkora haszna lenne az üzleti vállalkozásnak. Éppen azt kérik, hogy a kérdést az alapító iratok birtokában tárgyalhassák meg.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Időjárás: "halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel az áramkimaradásokra is"

Súlyos áradások, viharos szél és heves esőzések sújtják a hét végén Közép-Európa országait az előrejelzések szerint. Lengyelországban a hatóságok arra szólították fel a lakosokat, hogy halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel áramkimaradásokra is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is elismerte, hogy az orosz csapatok nyugati irányból komoly offenzívát indítottak az ukránok által megszállt kurszki kiszögellés ellen. Egy orosz rakéta eltalált egy Saint Kitts és Newis szigetek zászlaja alatt közlekedő teherhajót a Duna-delta környékén, nemzetközi vizeken. Ma kerül sor a brit és amerikai vezetők csúcstalálkozójára, ahol eldőlhet, hogy támadhatja-e Kijev a nyugati fegyverekkel Oroszországot. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 13. 19:43
×
×
×
×