eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A főváros is támogatta Tóth Gábor kinevezését budapesti rendőrfőkapitánnyá

Egyhangú szavazással támogatta Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány-jelölt kinevezését a fővárosi önkormányzat szakbizottsága. Az új rendőrségi vezető kinevezését a főpolgármester is támogatta.

Ellenszavazat nélkül támogatta a Fővárosi Közgyűlés Városrendészeti Bizottsága Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány-jelölt kinevezését.

A rendőrfőkapitány-jelölt beszédében kitért arra, hogy nem kell a fővárosiak rendőrségbe vetett bizalmát visszaszerezni, mivel ez nem veszett el, de meg kell erősíteni azt.

Hozzátette: korából és személyiségéből adódóan új szemléletű rendőrséget képzel el, amely megőrzi a kialakult pozitív kezdeményezéseket, mint például a lakótelepi rendőrséget, de mindenkor képes a vele szemben támasztott követelményeknek megfelelni.

Tóth Gábor szerint a lakosság biztonságérzetét a közterületi jelenlét erősítésével lehetne növelni. Mint mondta, a lakossági elvárásokra sokkal érzékenyebb, törvényesen és tisztességesen tevékenykedő rendőrségre törekszik.

A rendőrfőkapitány-jelölt szerint a BRFK egyik legnagyobb problémája jelenleg az, hogy az állományból 753 fő hiányzik, és további 600 fő távozása várható egy éven belül, ezért minden bizonnyal újfajta személyzeti politikát vezet be a kapitányságon.

Fontos szerepe lehet az állomány megtartásában a megfelelő életpálya-kép bemutatásának, az előmeneteli szempontrendszer helyes meghatározásának és a vezetői beosztásokra való kiválasztásnak - tette hozzá Tóth Gábor.

A bizottsági meghallgatás egyébként formális volt, mivel a testület nem vétózhatja meg a budapesti főkapitány-jelölt kinevezését.

Az esemény előtt Demszky Gábor főpolgármester is meghallgatta a jelöltet, és szintén támogatta kinevezését, így várhatóan június 15-én nevezik ki Tóth Gábort Budapest rendőrfőkapitányává.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×