eur:
396.24
usd:
359.75
bux:
71805.06
2024. szeptember 12. csütörtök Mária

Drámai váltást tervez Gyurcsány

A főkapitányok kirúgása után a kormányoldalon egyre többen szeretnének generációváltást a rendőri vezetésben, tehát ezredesek válthatják a Pintér Sándornak elkötelezett tábornoki kart.

A Népszabadság azt írja, hogy egy egyszerű visszérműtétért 100 ezer, egy sérvműtétért 300-350, egy epekő-eltávolításért 300 ezer, egy-egy komolyabb gerinc-helyreállító operációért pedig akár négymillió forintot fizetve nem kell kivárni a sort. Az ország egyes intézményeiben tehát már megvan a lehetőség, hogy várakozás nélkül ellássák a betegeket. (Már ha nem sürgős beavatkozásról van szó, mert azt mindenképpen azonnal végre kell hajtani.) Az intézményvezetők szerint drámaian megnőtt az előjegyzési idő: Miskolcon egy epekőműtétre tavaly ilyenkor még egy héten belül sorra lehetett kerülni, ma legalább hathétnyi a várakozás. Sérvműtétnél két hétről három hónapra nőtt a türelmi idő. Az Országos Gerincgyógyászati Központban a csípőműtétre a korábbi fél helyett egy évet kell várni, de aki ma jelentkezik be egy stabilizációs gerincműtétre, 2010 második negyedévénél korábbi időpontra nem számíthat. Pécsett a halasztható érsebészeti műtétekre két hét helyett másfél hónap az előjegyzés. Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár vizsgálatot indít.

A Magyar Nemzet azt írja, hogy egyelőre nem ülhet vissza az Állatkert főigazgatói székébe az SZDSZ-es Persányi Miklós, mert a fővárosi kulturális bizottság keddi ülésén a volt környezetvédelmi miniszter megbízása nem kapott minőségi többséget. A jelenlegi vezető távozik, mert Demszky Gábor már egy hónapja odaígérte párttársának a posztot. Persányi Miklós 1994-től 2003-ig már irányította a fővárosi létesítményt, most pedig a városvezetés tervei szerint az Állatkert területét kibővítenék a Vidámparkéval, az utóbbit pedig kitelepítenék egy külvárosi ingatlanra.

Az Index szerint a főkapitányok kirúgása után a kormányoldalon egyre többen szeretnének generációváltást a rendőri vezetésben, tehát ezredesek válthatják a Pintér Sándornak elkötelezett tábornoki kart. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök környezetében és az MSZP-ben Gergényi Péter és Szabadfi Árpád ellenzéki kapcsolatrendszere verte ki a biztosítékot. Az Index úgy tudja, hogy Bene László, aki a kipattant rendőri botrányok idején szabadságon volt és csak Gyurcsány Ferenccel folytatott négyszemközti - a távozását hivatalossá tevő - beszélgetésre érkezett haza, egészen június első napjaiig Olaszországban marad. Az országos főkapitányi megbízatása május 31-én jár le.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×