eur:
396.24
usd:
359.75
bux:
71805.06
2024. szeptember 12. csütörtök Mária

Hatalmas vihar közeledett

Narancssárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a dél-dunántúli régióra a közelgő vihar miatt. A heves zivatarokat 60-90 km/h közötti széllökés (napközben egy-egy helyen esetleg 90 km/h fölött) kísérheti.

Elsősorban a Dél-Dunántúlon, de a fővárosban is zivatarokra, viharos erejű szélre lehetett számítani kedd délután.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat információja szerint Dél-Dunántúlon heves zivatarok lehetnek, nagyon gyorsan akár 30-50 milliméter csapadék is hullhat.

A zivatarokat 60-90 km/h közötti széllökés (egy-egy helyen esetleg 90 km/h fölött) kísérheti. Intenzív zivatar környezetében lokálisan nagy mennyiségű csapadék (30-50 mm) és jégeső (jégméret 2 cm alatt) is hullhat.

A felhívás szerint a gépkocsival úton lévők számítsanak víz-, illetve sárátfolyásokra, és arra, hogy az erős szél a gépkocsik vezetését megnehezítheti.

Folyamatos viharok a fővárosban

Az esti órákig folyamatosan viharok lesznek a fővárosban kisebb megszakításokkal - mondta el az InfoRádióban Fehér Balázs, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Északkelet irányából délnyugat felé vonul a vihar. Budapest nagy részén lesz záporeső, egyes zivatargócokban jégeső is előfordulhat, 60-70 km/órás szél mellett - mondta el Fehér Balázs.

Az OMSZ munkatársa szerint kevesebb, mint két centis jég eshet. Egy-egy zivatar 15-30 percig tart, az első hullám délután három óra körül érte el a fővárost.

Kisebb fennakadások a vonatközlekedésben

A MÁV Kommunikációs Igazgatóság kedd kora este arról tájékoztatta a távirati irodát, hogy a viharos erejű szél kisebb gondot okoz a Budapest-Pécs, illetve a Dombóvár-Kaposvár közötti vasúti vonalszakasz közlekedésében.

Vasúti felső vezeték ugyan nem szakadt le, de felső vezetéki zárlat miatt késnek a vonatok a Budapest-Pécs vasútvonalon 15-20 percet, a Dombóvár-Kaposvár vonalon a jelzőberendezés hibája miatt, ugyancsak átlagosan negyedórát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×