eur:
396.24
usd:
359.75
bux:
71805.06
2024. szeptember 12. csütörtök Mária

Egyre kevesebb növényt termesztünk

Világszerte csökken a biológiai sokféleség, és ez a vadon élő állat- és növényfajok mellett a termesztett növényeket is sújtja. A környezetvédelmi tárca pályázatot írt ki a Magyarországon termesztett növényfajták összegyűjtésére.

Zöldségek, gyümölcsök, takarmánynövények. Míg régen ezekből minden tájegységnek megvolt a sajátos fajtája, manapság, az egységesülő világban a növényekből is egyre kevesebb félét termesztenek.

Ehhez a hatóságok is hozzájárulnak, hiszen világszerte egyre kevesebb növény termesztését engedélyezik, ráadásul a gazdaságosság is azt diktálja, hogy a termelők egy fajtából termeljenek sokat.

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium pályázatára iskolák jelentkezését várják - mondta az InfoRádióban a tárca államtitkára. Haraszty László hozzátette: az lesz az intézmények feladata, hogy összegyűjtsék a környezetükben termesztett növényeket.

Ezeket a tápiószelei Agrobotanikai Kutatóintézet, mint génbank nyilvántartásba veszi, így később visszavezetheti azokat a köztermesztésbe.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×