eur:
388.5
usd:
360.62
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Gyurcsány: "Magyarországnak szüksége van rátok"

Levélben gratulált Kóka Jánosnak elnökké választásához a kormányfő. Gyurcsány Ferenc levelében megköszönte Kuncze Gábornak, a párt eddigi vezetőjének azt a teljesítményt, amellyel a szabad demokraták hozzájárultak a kormányzáshoz.

"Erős Magyarországot akarunk. Erős, egymásra figyelő közösségekkel, sikeres, tanulni, dolgozni akaró és tudó polgárokkal, versenyképes vállalkozásokkal, iskolákkal, egyetemekkel. A szabadság és a rend egyidejű megőrzésével, a közös felelősség megerősítésével, az igazságosság kiterjesztésével és a demokratikus intézmények tiszteletben tartásával, megerősítésével. Ezekre az értékekre épül közös kormányzásunk" - írta a miniszterelnök.

Gyurcsány Ferenc szerint a baloldaliak, a szociáldemokraták és a liberálisok a nemzeti progresszió legjobb hagyományainak örökösei és folytatói.

"Abban vagyunk érdekeltek, hogy koalíciós kormányzásunkat folytatva újítsuk meg Magyarországot, adjuk vissza a teljesítményből és a minőségre épülő hazafias büszkeség, az összetartozás felemelő élményét valamennyi honfitársunknak" - írta.

A kormányfő hozzátette: Magyarország sikerének egyik feltétele a kormányzás sikere.

"A koalíciós kormányzás egymásra figyelő, egymást tiszteletben tartó, az azonosságot kompromisszumokban kereső, a különbözőséget tiszteletben tartó partnerségre épül. Magyarország és az MSZP érdeke a koalíciós kormányzás folytatása. Meggyőződésem, hogy ez az SZDSZ érdeke is. (...) Magyarországnak szüksége van egy erős liberális pártra, szüksége van rátok" - írta Gyurcsány Ferenc.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×