eur:
385.49
usd:
355.11
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita

Gázártámogatás: ketyeg az óra

A teljes összeget megkapja az, aki március 31-én éjfélig eljuttatja jogos gáz- vagy távhő-támogatási igénylését a Magyar Államkincstárhoz - mondta a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára.

Gál J. Zoltán közölte: a támogatás akkor sem vész el, ha a kérelmező betartotta a határidőt, de hiánypótlásra van szükség, vagy az ügyintézés elhúzódik.

Az ideiglenes kormányszóvivő hangsúlyozta: akik április 1-je után nyújtják be az igénylésüket, azok a kérelem beadása utáni hónaptól kapnak támogatást.

Gál J. Zoltán elmondta: március 26-áig 2 millió 125 ezer támogatási kérelem érkezett az államkincstárhoz, és 40 ezer igénylést várnak vissza hiánypótlásra.

A politikus arról is beszélt, hogy áprilistól, ha a szolgáltató az átalánydíjas rendszerben a tényleges fogyasztásnál nagyobb összeget számláz, az éves elszámoláskor a fogyasztó döntésén múlik, hogy a többletet készpénzben visszakéri, vagy az átalánydíját mérsékelteti a szolgáltatóval.

Fidesz: Gál J. nem beszélt mindenről

Gál J. Zoltán ma a gázárakról szólva nem bontotta ki az igazság minden elemét - közölte Ágh Péter fideszes képviselő.

Hozzátette: az államtitkár nem szólt arról, hogy a szocialista kormány döntése miatt minden embernek többet kell fizetnie a gázért és a távhőszolgáltatásért, mint korábban.

A választási ígéretek ennek éppen az ellenkezőjéről szóltak, hiszen Gyurcsány Ferenc végig azt hangoztatta, hogy egyetlen fillérrel sem fog nőni a gáz ára - olvasható a politikus közleményében.

A szavahihetetlen kormány által bevezetett kompenzáció semmi másról nem szól, csak arról, hogy egyeseknek nagyon, másoknak kevésbé jelentős mértékben nő a fűtésszámlájuk - írta Ágh Péter.

Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×