eur:
385.36
usd:
354.62
bux:
68162.58
2024. május 21. kedd Konstantin

Bekeményít a zöld kommandó

Félezernél is többször csapott le az ország különböző területein a tiszta Magyarországért létrehozott zöld kommandó márciusban - mondta a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium államtitkára. Arról is beszélt, hogy sok ingatlantulajdonos nincs tisztában azzal, hogy anyagi felelősséggel tartozik a területén történt környezetszennyezés miatt.

A kommandó a hatóságokhoz, társhatóságokhoz, illetve a zöld hatóság előzetes helyszíni ellenőrzései alapján indul el - mondta az InfoRádiónak a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium államtitkára.

A szervezet veszélyességi fok szerinti listát készít, ez alapján vonulnak ki a zöld kommandó munkatársai, naponta megyénként 5-10 helyszínre - tette hozzá Kovács Kálmán.

Kirívó jogsértést, bűncselekményt csak kevés esetben találnak, büntető eljárást csak egy Vas megyei helyszínen lerakott használt gumik és veszélyes hulladékok elhagyása miatt - közölte.

A kiszabott bírságokat az ellenőrzés fokozására és az illegálisan lerakott hulladékok elszállítására fordítják - jelentette ki Kovács Kálmán.

Az államtitkár szerint az embereket egyre jobban foglalkoztatja a környezetvédelem kérdése, a Zöld Szolgálat ingyenesen hívható telefonszámán (0680/401-111) egyre több bejelentés érkezik, ezen kívül a jogszabályokat is egyre többen szeretnék megismerni.

Éppen ezért a minisztérium az akció végén egy kézikönyvet ad ki arról, kinek milyen felelőssége van, mert úgy tűnik, hogy ezzel nincsenek tisztában az emberek - fűzte hozzá Kovács Kálmán.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×