eur:
385.49
usd:
354.81
bux:
68163.61
2024. május 21. kedd Konstantin

Nézze meg a város legbénább KRESZ-tábla párosát!

Sem a kivitelező, sem a közlekedési hatóság nem tudja, hogyan kerülhetett ki két teljesen ellentétes jelentésű KRESZ-tábla a most felújított Múzeum utca elejére. Az egyik szerint az utcában tilos megállni, tíz méterrel mögötte azonban egy parkolási lehetőséget jelző tábla áll.

Bajba kerülhetnek az április elejei átadás után a Múzeum utcába behajtó autósok, ha az utca elején található, parkolási zóna kezdetét jelző táblának hisznek. A tábla előtt néhány méterrel egy másik KRESZ-tábla ugyanis megállási tilalmat jelez.

A frissen felújított Múzeum utca ugyan sétálóutca lesz, ahol parkolásgátló oszlopok és virágosládák akadályozzák meg a tervek szerint a gépkocsik leállítását, de erre néhányan már most, két héttel az utca átadása előtt fittyet hánynak.

Bogdán István, a kivitelező cég képviselője az InfoRádiónak elmondta, hogy a jelzések logikáját ő sem igazán érti, a táblákat pedig azért helyezték ki ilyen módon, mert a hatóság így rendelte el.

Az InfoRádió megkereste az ügyben illetékes közlekedési ügyosztályt a Főpolgármesteri Hivatalban, ahol megtudta, hogy a táblák elhelyezésének valóban nem sok értelme van így, valószínűleg "ottfelejthették" a parkolási táblát.

A Múzeum utcát a Pollack Mihály téri mélygarázs-építés keretében újították fel. A beruházás hosszú ideig állt, mert a kivitelezők egy búvópatakba ütköztek az ásás során. A tér és az utca átadása a kivitelező szerint az április 12-i helyszíni szemle után lesz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×