eur:
385.49
usd:
355.11
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita

Illegális gyorsulási versenyek a Váci úton

Illegális gyorsulási versenyt hiúsított meg a rendőrség hétvégén a budapesti Váci úton. Szécsi Tibor, a Budapesti Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti alosztályvezetője elmondta: a lehetséges résztvevők közül több tucat autótulajdonos ellen indítottak szabálysértési eljárást, a járművek illegális átalakításai miatt.

Az InfoRádió úgy tudja, hogy a főváros IV. kerületében lévő Váci úton heti rendszerességgel tartanak illegális gyorsulási versenyeket. Ezeken csaknem száz autós vesz részt, nem éppen szokványos járművekkel.

A rendőrség pénteki ellenőrzése alatt versenyek ugyan nem voltak, de a résztvevők megjelentek.

Szécsi Tibor elmondta: több tucat szabálysértési eljárást indítottak, ugyanis az autókra olyan fénytechnikát és egyéb eszközöket szereltek fel, amelyek nem felelnek meg az előírásoknak. Két ember pedig jogosítvány nélkül vezetett autót.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×