eur:
385.56
usd:
355.09
bux:
68050.07
2024. május 21. kedd Konstantin

Demcsák Zsuzsa visszalépett

Demcsák Zsuzsa visszalépett a kormányszóvivőségtől.

Az elmúlt hetek támadásai ellenére is szilárd maradt az elhatározásom, és nem változott az ok sem, amelyért elvállaltam a kormányszóvivői feladatot: a magam lehetőségeivel is támogatni akarom a kormánykoalíció reformjait - írta Demcsák Zsuzsa.

Hozzátette: "a jelenlegei helyzetben azonban úgy ítélem meg, hogy azzal segítek a leginkább, ha a kormányszóvivői felkéréstől elállok".

Hétfőn Révész Máriusz fideszes képviselő parlamenti interpellációban kérdezett rá arra: hogyan küzdene az új kormányszóvivő a szegregáció ellen, miközben a blogbejegyzésében a bölcsődeválasztás kapcsán problémaként azt vetette fel, hogy találkozott olyan gyerekkel, akinek a ruháit a szülei hetente egyszer mossák, és csak egy váltás ruhája volt.

Gál J. Zoltán, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára azonban válaszában elmondta, hogy Demcsák Zsuzsa a nap folyamán visszalépett a kormányszóvivői poszttól. Hozzátette: a jelölt felkészült és rátermett volt a kormányszóvivőségre, de a radikális ellenzék céltáblájává vált, mint ahogy férje és gyerekei is.

A miniszterelnök sajnálja

A miniszterelnök sajnálattal vette tudomásul Demcsák Zsuzsa döntését. Gyurcsány Ferencet a jelölt irányuló össztűz nem ingatta meg korábbi döntésében: kiállt és kiáll ma is mellette - olvasható a Kormányszóvivői Iroda közleményében.

Ebben az is szerepel, hogy a kormányfő szerint Demcsák Zsuzsa döntése újabb jele annak, hogy helyes volt mellette dönteni.

"Az új arisztokrácia magához illő szóvivőt akart"

A Fidesz szerint a visszalépés nem menti azt a tényt, hogy Gyurcsány Ferenc olyan szóvivőt választott, aki lenézi a szegényeket, férje pedig "meglehetősen gyanús üzleti kapcsolatokkal rendelkezik".

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője azt mondta: az új arisztokrácia egy magához illő szóvivőt akart választani, és bár Gyurcsány Ferenc erkölcsi szintje rendkívül alacsonyan van, bebizonyosodott, hogy Magyarország mégis többet érdemel annál, mint hogy ilyen kormányszóvivője legyen - tette hozzá.Még nem foglalkozik a jövővel

Egyelőre nem foglalkozom a jövővel, most pótolom a gyerekeim nélkül töltött időt - nyilatkozta Demcsák Zsuzsa a távirati irodának, miután visszalépett a kormányszóvivői poszttól.

Mint mondta, a családja is megkönnyebbült, hogy így döntött, mert őket is folyamatosan támadták. Folyamatosan védekező pozícióba kényszerültünk, pedig valójában nem volt miért védekeznünk. Ez nagyon idegőrlő helyzet - mondta.

Elmondta azt is, hogy csalódottság van benne, mert végig azt gondolta, hogy a végső ítéletet a szakmai teljesítménye alapján fogják majd kimondani róla. Demcsák Zsuzsa bízik abban, hogy kap még olyan komoly feladatot, mint amilyen ez a mostani volt.

Egy hónapig sem volt jelölt

A miniszterelnök munkatársai március 1-jén jelentették be, hogy átalakítják a miniszterelnöki kabinetet. A testület új alapokon, új szakemberek bevonásával kezdi meg működését. Bejelentették azt is, hogy ennek keretében április 2-ától Demcsák Zsuzsa veszi át a kormányszóvivői poszton Danks Emese helyét.

A 28 éves közgazdász másoddiplomás képzésen jogásznak tanul. Két gyermeke születése előtt újságíróként dolgozott, a többi között a Magyar Televízió, a TV2 és az Echo TV munkatársaként.

A kommüniké szerint az új szóvivőnek nem a napi politikai csatározások kommunikációját szánták feladatként, hanem a reformok emberi nyelvre való lefordítását.


Témát adott a sajtónak

A Magyar Nemzet azonban nemrég arról számolt be, hogy Demcsák Zsuzsa férje nemcsak ismerte Sz. Istvánt, akit bűnszervezet működtetésével gyanúsítanak, hanem be is társult annak legtöbb vállalkozásába. Az egyik szerencsejátékokkal foglalkozó cégben pedig maga Demcsák Zsuzsa is érdekelt.

Demcsák Zsuzsa a vádakat cáfolta, és bejelentette, hogy jogi lépéseket tesz a lap ellen.

Az új jelölt témát adott az internetes portáloknak is, amelyek előszeretettel szemezgettek Demcsák Zsuzsa blogjából. Egy helyen arról ír a médiaszemélyiség, milyen nehézségeket okozott számára, hogy bölcsődét keressen gyermekeinek.

Ebben azt ecseteli, hogy nem sikerült rátalálnia a megfelelő intézményre a XIII. kerületben, mert az egyik helyen a szülei által bántalmazott gyermekkel találkozott, a másikon pedig egy ittas szülő által bevitt bárányhimlős gyermeket talált. A bölcsődei személyzetet pedig lelketlennek minősítette.

Mindezek után többen felvetették, hogy a kormány ne nevezze ki Demcsák Zsuzsát szóvivőnek. A többi mellett Pokorni Zoltán fideszes politikus is erre kérte a kormányt.

Gál J. Zoltán, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára azonban azt mondta: "a kormánynak egyetlen olyan tagja sincs, amely a radikális ellenzék állásfoglalásai alapján hozná meg személyzeti döntését".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.

Itt a jegybank kamatdöntése

Keddi ülésén 50 bázisponttal, 7,25 százalékra mérsékelte az alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×