eur:
390.55
usd:
364.11
bux:
68151.21
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Demcsák visszavág: "Fábry macsó, szexista"

Ismét blogot ír Demcsák Zsuzsa. A leendő kormányszóvivő pénteki bejegyzésében hangsúlyozza: bár sokan azt hitték, hogy az "elmúlt időszak történései miatt" abbahagyja a blogírást, nem teszi. Demcsák Zsuzsa sok más mellett foglalkozik az erotikus fotóival, Fábry Sándor műsorával és elhíresült bejegyzésével, melyben az óvodai helyzettel foglalkozik.

Demcsák Zsuzsa pénteki blogbejegyzésében közli: az elmúlt héten szabadságon volt, ezért nem írt blogjába, ám most folytatja.

"Három fronton indult támadás ellenem, vagy inkább ellenünk - a család ellen. (Jézusom, most látom, hogy milyen természetességgel írtam le azt a szót, hogy 'front'. Mintha csak hadi tudósítást írnék...).

Az erotikusnak mondott fotóim bemutatása - sokszor egyébként teljesen indokolatlan, vagy kifordított szövegösszefüggésekben - már a nevem nyilvánosságra kerülésekor elkezdődött, és persze számítottam is rá. Sok szót nem szívesen vesztegetnék már erre a témára, legföljebb annyit: ezeket a képeket én ma is ártatlan és ártalmatlan, kétszeres édesanyaként is vállalható, ízléses fotóknak tartom. Azzal együtt, hogy időközben beláttam: épp eléggé előzmény- és folytatás nélküli kirándulás volt ez a fotózás a számomra ahhoz, hogy az életem akkor se lenne szegényebb, ha történetesen soha nem került volna sor e képek elkészítésére...

Tegnap este a Fábry Show-ban újra elővették, és százhuszonhetedszer felmelegítették ezt a konzervet. Fábry a fotóim kapcsán most már pornósztárokat emlegetett kéjesen, ami nagyjából annyira korrekt, mintha valakit azért nevezne alkoholistának, mert megivott valahol egy pohár bort.

Azért az a párhuzam eszembe jutott, hogy rám egyetlen félresikerült, tényleg menthetetlenül rossz félmondat miatt össztűz zúdul - még a koalíciós partner részéről is -, de Fábry macsó, szexista, nőket lenéző beszédmódja már szóra sem érdemes" - írja a leendő kormányszóvivő.Demcsák Zsuzsa arról is ír, hogy mennyire bántja elhíresült mondata az óvodákról. "(...) tudom, minél többet magyarázom a magyarázhatatlant, csak annál jobban vádolom magam. Az meg már mire jó. De egy reményem azért van. Azt remélem, hogy a kiállás, ami nélkülözhetetlen ahhoz, hogy ma, ebben a politikailag ijesztően megosztott országban valaki elvállalja a kormányszóvivői posztot, szóval: ez a kiállás beszédesebb, mint egy elszúrt mondat.

Senki sem gondolhatja, hogy ezt a feladatot bárki is könnyű népszerűségért, pénzért, csillogásért vállalja - pláne a kereskedelmi tévézés után.

Nem, ilyesmit az ember azért vállal, mert hisz valamiben, és azért tenni is akar. És az - az én esetemben -sok egyéb mellett, egy igazságosabb, emberibb légkörű Magyarország.
Tudom, hogy ezért a bejegyzésért legalább annyi támadást, kételkedő mondatot kapok majd, mint a korábbiakért. De legalább azt írtam, amit a lelkiismeretem diktált" - fogalmaz a leendő kormányszóvivő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Még a házasodási szabályokat is átírná a kormány, több ügyintézés is változna

Még a házasodási szabályokat is átírná a kormány, több ügyintézés is változna

A magyar kormány társadalmi egyeztetésre küldte a digitális állam megvalósításához kapcsolódó egyes kormányrendeletek módosításáról szóló rendelettervezetet. A Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda szerint a tervezet célja, hogy megteremtse a digitális állampolgárság előregisztráció és a távoli azonosítás rendeleti szintű szabályozását, valamint az elektronikus házassági szándékbejelentés részletszabályainak alkalmazhatóságát.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×